Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals onderuit tegen Sint Dimpna : 0-2

'Tegen de gedoodverfde titelkandidaat uit Geel kon VC niet echt een vuist maken.  Als alles meezat had een stunt misschien wel gekund, maar dat deed het niet', zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.

'Raymackers en Somers zochten een week de sneeuw op en dat zette trainer Leysen aan om oplossingen te zoeken.

Vanaf de eerste baltoetsen was het duidelijk dat St. Dimpna naar Sint Janneke was afgereisd om met de volle buit huiswaarts te keren. Al in de 2e minuut vertrok een schot dat eindigde  op de vuisten van Brosens. Cedric, weer veruit de beste herentalsenaar, ontpopte zich als boeman voor Sint Dimpna.

VC liet zich niet onbetuigd want Dillen kopte in de 8e minuut een voorzet nipt naast. Ook Vanlommel ging even later zijn kans, maar doelman Baeten, ooit nog lid van de VC jeugd, pakte simpel. Na 22 minuten kreeg een Gelenaar te veel ruimte op rechts. Zijn voorzet kwam bij Stokmans en via een been verdween de bal buiten bereik van Brosens in doel. 0-1. VC probeerde wel maar de laatste pass is al weken een heikel punt.

Nadat Brosens VC nog maar eens in de match hield kwam rood-wit aan een wenkende kans maar de laatste pass op Dillen was niet precies genoeg. Aan de overzijde haalde Loenders de achterlijn, vond een ploegmaat maar die trapte over doel en gebouwen. VC haalde met de kleinste achterstand de rust.

Sint Dimpna had ook na de rust het meeste balbezit en was veel meer precies in de balcirculatie. Even voor het uur bracht een simpele dubbelpass Hoes voor Brosens  en lukte de dubbele voorsprong. 0-2

De bezoekers bleven om de haverklap gevaarlijk maar Brosens had een begenadigde dag. In de 74 e minuut leek de wedstrijd gespeeld. Een mooie bezoekende aanval eindigde met een schot op de paal. Een thuisdoelpunt had misschien wel voor verwarring kunnen zorgen in het zwart-witte kamp, maar bij een derde bezoekende treffer zou de match gelopen zijn. VC wou wel maar botste op een gedegen organisatie.

In de 78e minuut trapte Vanlommel in de handen van Baten. Enkele minuten later ging de Geelse portier onder de bal door, de bal kwam bij Thiels, die maar binnen te tikken had, maar trapte het leer nog op de rug van een medespeler. En weg was de wenkende kans op een eventueel slotoffensief. Het was daarentegen Brosens die nog enkele malen de bezoekers van een derde goal moest afhouden.

Verlies tegen dit Sint Dimpna behoorde vooraf tot de mogelijkheden en werd achteraf ook bewaarheid. In de stand verandert onderaan niks.

VC blijft staan waar het stond. Volgende week trekt rood-wit naar Kalmthout, waar roodwit thuis een degelijke wedstrijd tegen speelde. De wedstrijd begint om 15:00 u.