In de kwartfinale van de beker van Antwerpen kende VC Herentals geen enkel probleem om zich te plaatsen voor de halve finale.  Het versloeg Exc.Puurs met duidelijke 4-0 cijfers en bekert verder tegen FC De Kempen.

VC Herentals kon met de komst van derdeprovincialer Puurs de batterijen opnieuw opladen richting eindronde. Alhoewel deze kwartfinale van de beker van Antwerpen dan wel geen prioriteit mag genoemd worden, de spelersgroep nam met niets minder vrede dan een plaats in de halve finale.


Door tal van blessures werd het wat sleutelen voor trainer Beyens maar de selectie moest ruim sterk genoeg zijn om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Herentals bepaalde onmiddellijk het tempo en was een eerste keer gevaarlijk via Van Bouwel die ruim over besloot. Niet veel later stond De Swert aan het kanon maar hij krulde zijn poging nipt naast. Na een kwartier kreeg Van Bouwel wel een goede kans om de score te openen na vlot combinatiespel via Van De Kerckhof en Verlinden maar het vizier van Ken stond nog niet op scherp. Puurs hield het de hele eerste helft bij één schuchtere poging die een metertje naast doel verdween.

Halfweg de eerste helft klom de thuisploeg dan toch op voorsprong. Thomassen rukte op, dolde met enkele tegenstanders, verschalkte ook de doelman maar zijn poging werd nog op de doellijn gekeerd. Gelukkig kwam de bal opnieuw in de voeten van Thomassen die deze keer met een droge knal het openingsdoelpunt op zijn naam schreef. Niet veel later probeerde Van Leerdam het vanop afstand, de bezoekende goalie had knap wat last met het schot van onze gouden schoen. Vlak voor de pauze werd een duidelijke strafschop op Vlaeymans niet gefloten door de scheids maar een minuutje later verdubbelde Herentals toch de score. Na een knappe combinatie verdween de bal via van Bouwel en een Puurs verdediger in doel, 2-0.


Tijdens de rust werd Robin Marien in de kleedkamer gelaten en kreeg Van De Weyer zijn kans. Herentals probeerde de bal het werk te laten doen maar de afwerking bleef vaak in gebreke. Van De Kerckhof kon tot twee keer toe een kopkans niet benutten. Ook Van Bouwel kon een vloeiende actie niet afwerken. Die 3-0 kwam er toch via Verlooy die een assist van Van De Kerchhof eerst slecht controleerde maar in tweede instantie toch wist te scoren. De laatste kans van de wedstrijd leverde opnieuw een doelpunt op wanneer Van Leerdam de bal onderschepte zoals alleen hij dat kan, even de defensie oprollen en over de doelman de 4-0 in het mandje legt. 

VC Herentals kende op geen enkel moment problemen tegen een moedig Puurs dat duidelijk enkele stappen te kort kwam op enige rol van betekenis te spelen. In de halve finale neemt VC Herentals het op tegen FC De Kempen alvorens de eindronde tegen Branddonk aan te vatten.


VCH speelde met: Olieslagers Steven; Thomassen Martijn,Van Leerdam Ilja; De Swert Birger, Mariën Robin; Vlaeymans Sam; Van De Kerckhof Jeroen; Van Der Schraelen Thomas; Verlinden Lode; Van Doninck Jelle en Van Bouwel Ken  Bank: Dams Pieter; Van De Weyer Dries; Verlooy Jeff; Raeymaeckers Kai.
Vervangingen: 46e Van De Weyer Dries voor Mariën Robin; 66e Verlooy Jeff voor Verlinden Lode; 71e Raeymaeckers Kai voor Van Doninck Jelle:  Gele Kaarten: Vlaeymans Sam.


Doelpunten: 22e Thomassen Martijn 1 – 0 ; 44e Van Bouwel Ken ; 69e Verlooy Jeff 3 – 0 ; 80e Van Leerdam Ilja 4 - 0

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws.