VC Herentals trok na de bekeruitschakeling tegen Lille opnieuw de grasmat op om Oud Turnhout partij te geven. Bij de thuisploeg begon zowel Verwimp als Van Brantegem in de basis. Heylen, Van Aerschot en Van Rompaey waren nog steeds geblesseerd. Rood-wit begon slap aan de wedstrijd en bij de eerste prik van de bezoekers was het reeds raak. Vervecken scoorde na mistasten in de VC-defensie na amper 3 minuten. Herentals reageerde gepast en na amper tien minuten hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Een voorzet van Hassounfi belandde tot bij Benijts die aflegde op Van Brantegem en die scoorde uit de draai zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe werkgever. Oud-Turnhout groef zich zeker niet in en schakelde vlot om wat bijna tot een tweede doelpunt leidde maar Van Aert kopte rakelings naast. Aan de overzijde ging de bal plots op de stip al was de verbazing bij menig supporter groot, Bertels zette de elfmeter netjes om en bracht Herentals op voorsprong, 2-1. Wie dacht dat dit het sein was van een thuisoffensief had het mis. Al te gemakkelijk sneden de bezoekers enkele keren door de thuisdefensie wat steeds warme standjes voor doel opleverde. Vervecken had de gelijkmaker maar binnen te duwen maar miste voor een lege doelmond. Voor de thuisploeg waagden Spiessens met het hoofd en Van Brantegem met een plaatsbal nog hun kans maar tevergeefs. Oud-Turnhout kende wel succes op slag van rust na opnieuw een blunder van de thuisploeg, ditmaal kon Vervecken in twee tijden afwerken wat meteen de ruststand op het bord bracht, 2-2 na een ondermaatse vertoning van VCH.Tijdens de rust heel wat bijsturingen en ook drie nieuwe krachten. Pauwels, D’Huyvetter en Vandecraen kwamen in de plaats van Van Ende, Benijts en Luyckx. Dat loonde want de tweede helft was nog maar net afgetrapt of rood-wit stond opnieuw op voorsprong via Sanou. De thuisploeg ontwikkelde een hoger tempo als in de eerste helft en ook de combinaties verliepen vlotter. Via een ingestudeerd nummertje kwam de bal via Bertels bij Sanou maar die was te verrast om het leder tegen de touwen te werken. Van afstel kwam gelukkig geen uitstel want Sanou zette met een zeer listig doorsteekballetje Pauwels op weg naar de 4-2. Net op het moment dat de bezoekers naar adem hapten was het “Van Brantegem time”. Eerst zette hij zich pijlsnel door, zette enkele verdedigers in de wind en schoof beheerst de 5-2 tegen de touwen. Nog geen minuut later ontfutselde Hassounfi de bal en bediende Van Brantegem die zijn derde treffer liet optekenen. Pauwels en Van Brantegem testen nadien nogmaals de kwaliteit van de handschoenen van Straetmans maar enkele minuten voor affluiten scoorde de pijlsnelle Van Brantegem zijn vierde van de avond. In de tweede helft zette Herentals de slappe prestatie van de eerste helft volledig recht en kreeg Oud Turnhout geen enkele voet meer aan de grond. Van Brantegem toonde zich zowel als aanbrenger als afwerker zeer accuraat. Donderdag staat er de verplaatsing naar het verre Meer op het programma voor de eerste partij in het kader van de beker van Antwerpen, aftrap voorzien om 19u.VC Herentals speelde met: Van Den Schoor Dieter, Wouters Thomas, Spiessens Bart, Van Ende Dimitri (45 Vandecraen Samuel), Verwimp Stef, Bertels Jurgen, Benijts Kristof (45’ Pauwels Simon, Luycks Lars (45’ Timo D’Huyvetter), Sanou Ousmane, Van Brantegem Nathan, Hassounfi Brahim. De Booij was invallersdoelman.Doelpunten: - 3e Vervecken Frederik 0 – 1 - 10e Van Brantegem Nathan 1 – 1 - 18e Bertels Jurgen (penalty) 2 – 1 - 43e Vervecken Frederik 2 – 2 - 50e Ousmane Sanou 3 – 2 - 58e Pauwels Simon 4 – 2 - 63e Van Brantegem Nathan 5 – 2 - 64e Van Brantegem Nathan 6 – 2 - 87e Van Brantegem Nathan 7 - 2.[i]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ ThalsFM[/i]