Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals pakt de volle buit bij FC Punt-Larum : 0-2

De ene week is de andere niet. Elke roodwitte supporter reisde met een klein hartje af naar de promovendus uit Geel. 'Hoe zou VC reageren na het debacle van vorige week?', weet Jan Deckers VC-pr.   'En dan nog met een verplaatsing naar fusieclub FC Punt-Larum, een ploeg die voor het eerst in tweede provinciale aantrad, maar al wel een overwinning en een gelijkspel beet had.

Maar de bezoekers verbaasden met het geleverde spel en brachten de drie punten, al bij al verdiend, mee naar huis.

Er zal wel serieus gepraat zijn deze week. Verliezen kan altijd, de manier waarop, daar  werd niemand vrolijk van. Wouters, Voorspoels en Dams waren nog niet beschikbaar. Trainer Frank Braeckmans herschikte zijn ploeg. Het eerste kwart speelde zich af op de bezoekende helft maar op de vele corners heerste Brosens in de lucht. In de 7e  minuut ging de bal, na zo’n hoekschop, tegen de grond, iedereen was de bal kwijt, maar een thuisspeler tikte het leer traag tegen de paal buiten : misschien wel de grootste kans van de thuisploeg.

Even voor het kwartier stak VC een eerste keer zijn neus aan het venster maar een schot van Laenen werd afgeblokt. De thuisploeg probeerde met lange ballen zijn spitsen te bereiken, maar door de regen eindigden die meestal ver naast de kooi van Brosens.

VC ging nu nadrukkelijker zijn voet naast die van de thuisploeg zetten en kwam aan kansen. Eerst kon Bellens net niet afronden. Even later moest doelman Van Hoof echt aan het werk. Roodwit voelde dat er meer inzat en kwam aan kansen. Mariën besloot op Van Hoof, Laenen knalde op een tegenstrever en Kenzo knalde uit de draaiing.

De Larumse doelman moest redding brengen. Er hing nu toch wel een bezoekend doelpunt in de lucht. Even na het half uur kon Mariën net niet bij een scherpe voorzet. Een minuut later mocht Auwers een vrije trap nemen, Van Hoof kon nog net in hoekschop werken. Die werd weggewerkt maar Auwers mikte de herneming buiten het bereik van Van Hoof een half metertje over. Het laatste wapenfeit was Punt Larum getekend: na weer zo’n venijnige hoekschop viel de bal voor Brosens op de grond maar Cedric stortte zich op de bal.

In de tweede helft hield VC aanvankelijk zijn tegenstander ver van het eigen doel en counterde messcherp. Roodwit zocht en vond steeds een vrije medemaat.

Op het uur dreigde Lemmens maar werd foutief gestopt. Tot ieders verbazing wees ref Van de Cruys naar de stip. Hilariteit alom want de fout gebeurde ver buiten het strafschopgebied. Maar de assistent had de plaats van de overtreding duidelijker gezien. De ref volgde hem in zijn opmerking en de bal ging 2 meter buiten het strafschopgebied, echter zonder gevolg.

In de 67e minuut ging Laenen scoren maar kon net niet bij de bal. De thuisploeg ging VC dan maar wat helpen. Een schijnbaar onschuldige terugspeelbal verraste Van Hoof, die al een hele tijd ver uit zijn doel stond, 0-1.

Even later was er weer zo’n bal in kluts maar ook nu was Brosens baas over de situatie. De volgende mogelijkheid was dan weer voor de rode bezoekers. Maar Mariën werd nog net getackeld voor hij ging scoren. In de herneming trapte Sproelants op Van Hoof.

Was Brosens heer en meester in het eigen luchtruim, dan was er toch ook een beresterke Bellens die elke Geelse aanval verijdelde. Hoefnagels kwam Dillen vervangen, Niels moest weer rust brengen want de thuisploeg ging nu nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker.

Maar de bezoekende afweer stond als een betonnen muur. Punt-Larum moest ook oppassen voor de snelle VC uitbraken want die waren nooit zonder gevaar. In de voorlaatste minuut bezegelde Hoefnagels de wedstrijd. Hij kreeg de bal op links, kapte naar binnen en haalde uit buiten het bereik van Van Hoof, 0-2.

In het absolute slot was Brosens dan toch geklopt op een kopbal van Dekort, maar Obbels kopte de bal voor de lijn weg en bezorgde Brosens’ eerste clean sheet.

Ondanks z'n jeugdige leeftijd speelde VC een heel volwassen wedstrijd en veegde daarmee toch wel de blamage van vorige week uit. Er werd met veel inzet gestreden en kwam voetballend aan kansen. Uiteraard werd deze eerste winst gevierd met een feestje.

Een aantal coryfeeën uit het begintijdperk van VC en het KFC-tijdperk ervoor waren getuigen dat roodwit nog vol vuur zit. Met 4 op 9 belandt VC in de middenmoot. Daar wil het zich zonder al te veel problemen handhaven.

De volgende 2 wedstrijden spelen zich op Sint-Janneke af. Te beginnen met Merksplas, een week later tegen Arendonk. Beide matchen starten om 15:00 uur.'