Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals pakt de volle buit in Merksplas, na knotsgek matcheinde : 3-4

VC

VC Herentals en de laatste minuten van een voetbalwedstrijd. Het heeft de laatste tijd wel wat. De stand, in vier van de laatste vijf VC-wedstrijden, wijzigde nog na de 85e minuut. Zondag was het niet anders.

Dams en Auwers  moesten geblesseerd toekijken. VC begon gretig aan de match. Een vrije trap van Vanlommel ging meteen een half metertje over het Merkplasdoel. Roodwit speelde vrank en vrij en liet de bal goed rondgaan. Bij de eerste aanval van de “Spetsers” moest VC al meteen achtervolgen.

De bal kwam bij Derkx en Brosens kon niet bij het schot. Even na het kwartier leek de wedstrijd al gespeeld want dezelfde auteur klopte Brosens een tweede maal. We hoorden het woord afstraffing vallen, maar VC was zeker niet de mindere ploeg en ging geduldig op zoek naar de aansluitingstreffer en kwam aan kansen.

In de 18e minuut kreeg Bellens zijn hoofd tegen een vrije trap. Doelman Vermetten kon de bal nog net vanonder de deklat in hoekschop duwen. De ene na de andere aanval golfde over de thuisverdediging. Minuut 18 : Dillen trapt naast. 23e minuut  : een poging van Mariën wordt door Vermetten gepakt. 24e minuut : Vanlommel wordt aangespeeld, Vermetten moest redding brengen.

26e minuut : een poging van Mariën werd in-extremis nog in hoekschop gewerkt. Op dat moment kon Merksplas daar niet veel tegenover zetten. Verzorgd voetbal, dat wel, maar zonder groot doelgevaar. Er hing eerder een roodwit doelpunt in de lucht. Dat kwam er even later ook. Een bedrijvige Vanlommel werd in het straatje gestuurd, omspeelde Vermetten, moest ver uitwijken maar kreeg de bal met links toch in doel. 2-1 en de wedstrijd lag terug open.

Met de rust in zicht bokste Brosens een hoge bal weg en bleef daarna liggen. Een verzwikte voet was het verdict en moest vervangen worden. Zijn doublure, Jens Vermeerbergen, deed zijn optreden met verve.

In de tweede helft wou VC de achterstand snel wegwerken. Een schot van Hoefnagels ging eerst nog ver over, maar in de 55e minuut kreeg Niels de bal weer aangespeeld op links, kapte naar binnen en draaide de bal, buiten bereik van Vermetten in doel. Een enig mooi doelpunt zoals Niels er nog al scoorde.

De match lag nu helemaal open. Rond het uur kon Mariën net niet bij een voorzet. Aan de overzijde ging een schot een metertje naast. De bezoekers hadden heel wat brandstof verbruikt, Merksplas werd sterker. In de 67e minuut geraakte een thuisspeler door de VC-defensie maar besloot naast.

Meteen aan de overzijde moest Vermetten aan de bak op een schot van Vanlommel. De wedstrijd kabbelde gezapig verder, beide ploegen leken zich te kunnen vinden in dit gelijkspel. We zijn al in minuut 77 wanneer een herentalse verdediger centraal terugspeelde. Meeusen pakte het cadeau in dank aan en gaf Vermeerbergen geen kans 3-2. Een gelijkspel had misschien wel een getrouwe weergave geweest met een licht voordeel voor de bezoekers.

VC voelde dat ook en trok richting Vermetten. Een minuutje later borstelde Vanlommel de bal voorbij de Merksplas-doelman, maar ook voorbij de verste paal. Minuut 80 : Vanlommel ontdeed zich van zijn verdediger en scoorde, maar was vertrokken vanuit buitenspel. VC voelde dat die ene kans nog ging komen. In de 88e minuut kreeg Ziedins de bal, begon aan een slalom en trapte buiten bereik van Vermetten de 3-3 tegen de touwen. Een betere weergave van de wedstrijd.

Maar dat was zonder Convalle gerekend, want enkele minuten in blessuretijd ging Gianni achter een verre bal aan, en tikte tussen de paal en Vermetten de 3-4 op het bord. Ongeloof alom bij deze late ommekeer. Maar onverdiend konden we het zeker niet noemen.

Door deze, maar ook op andere velden, verrassende uitslag breekt het degradatiedebat nu helemaal open. VC bekleedt plaats 10 met nog 3 andere ploegen. Zondag krijgt VC het bezoek van Sint Job, de leider in de 3e periode. Wouters moet geschorst toekijken. Aftrap om 15:00 uur.