Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals pakt met moeite punt tegen Arendonk : 1-1

Roodwit kon, na de uitschuiver van vorige week thuis tegen Merksplas, de punten maar beter thuishouden om in de rangschikking niet verder weg te zakken. VC kon pas in het slot gelijkmaken.

'Bij Herentals nog steeds geen Dams, ook spits Laenen was niet inzetbaar', zegt Jan Deckers, pr- VC Herentals.

'De bezoekers startten furieus en vonden makkelijk hun voorspelers. Slag om slinger moest Brosens attent zijn op voorzetten en schoten uit de tweede lijn. VC wist er aanvankelijk geen raad mee. Het was voor de thuisploeg zaak om zonder kleerscheuren te overleven want dit was voor de bezoekers niet vol te houden, zou je denken. En zo gebeurde ook. Na een kwartier voetbalde roodwit zijn eerste aanval bijeen, het schot van Hoefnagels was een oprapertje voor Smets.

Zoals verwacht geraakte VC onder de druk uit en kreeg gaandeweg veldoverwicht. Even voor het half uur ging een schot van Mariën niet zo ver naast. De volgende fase leverde voor de thuisploeg een doelpunt op. Vanlommel mocht door het centrum op Smets afgaan en lobde mooi in doel. Maar de lijnrechter vond dat Dries in buitenspel vertrok. Een foutieve beslissing, zo bleek achteraf. Maar niet getreurd, de thuisploeg had nu wel het meeste balbezit. Maar in plaats van een voorsprong moest VC plots achtervolgen.

Een snelle uitbraak van op links, belandde op het hoofd van Voets en die gaf Brosens geen kans. 0-1 Even later kon een Arendonkenaar een bal onderscheppen en probeerde het van, op zo’n 35 m. Brosens kwam er met schrik van af. De bezoekers wilden de klus voor de rust klaren; een scherpe voorzet ging aan iedereen voorbij. Het slot van de eerste helft was voor de  thuisploeg. Eerst kapte een zeer bedrijvige Somers naar binnen en haalde met links uit. De bal ging tegen de deklat en een late hoekschop werd nipt naast gekopt. VC moest gaan rusten met de kleinste achterstand.

In de tweede helft begon VC met veel druk naar voor. Een schot van Ziedins ging ver naast maar de thuisploeg was nu de betere ploeg en hield de bezoekers ver weg uit de buurt van Brosens. Maar aan opgelegde kansen kwam de thuisploeg niet. Rond het uur ging een bezoekende hoekschop aan alles en iedereen voorbij.

Trainer Braeckmans gooide dan nog wat aanvallend geweld in de ploeg, de  druk werd er nog groter door. In de 73e minuut bereikte een voorzet Vanlommel, die achter het steunbeen ging scoren maar Smets weet nu nog altijd niet hoe hij de bal uit zijn doel ranselde. Arendonk probeerde de kleine voorsprong te consolideren maar de ene na de andere aanval beukte op de bezoekende achterlijn. In de 85e minuut vertrok een scherpe voorzet van Vanlommel en die werd op een haar na in eigen doel gewerkt. In het absolute slot kreeg VC dan toch loon naar werken.

Een aanval door het centrum belandde bij Obbels en die werd tegen de grond gewerkt. Penalty. En da’s een kolfje naar de hand van Convalle. Maar Smets koos de goeie hoek en stopte de strafschop maar in de herneming was duivel-doet-al Somers de snelste en bracht dan toch de verdiende gelijkmaker op het scorebord. VC wou nog meer maar de achterlijn van Arendonk hield stand. Roodwit won nog wel een punt maar nam er 2 weg bij de bezoekers.

VC speelde zeker geen slechte wedstrijd maar laakte het scorend vermogen. Er moeten nu éénmaal doelpunten gemaakt worden om te winnen.

Zaterdagavond trekt roodwit naar het noorden van Antwerpen om er Mariaburg partij te geven. De wedstrijd begint om 20:00 uur.'  Foto NNieuws.