U bent hier

VC Herentals pakt in slotseconden oververdiend punt mee van Ternesse : 2-2

Herentals
29.01.2018 - 09.23u
Door: Herman Gezelle

Herentals had moed geput uit de winst vorige week tegen Pelt en trok naarTernesse voor een 6 op 6. Het werd een vermakelijke partij in Wommelgem maar VC moest tot diep in blessuretijd wachten op de verdiende gelijkmaker.

Jan Deckers pr-VC Herentals : 'In tegenstelling tot de vorige weken waren het de bezoekers die furieus van start gingen. In het eerste kwart van de wedstrijd legden zij een technisch meesterschap op de mat.

Ternesse kreeg maar geen grip op VC dat resoluut voor winst ging. Maar de kansen waren eerder schaars. Gaandeweg herstelde Ternesse het evenwicht, ook al zonder noemenswaardige doelpogingen. Rond de 20e minuut barste de wedstrijd open. Eerst mikte Voorspoels voor VC een schot over het doel van Goris. Aan de overzijde werd een kopbaldoelpunt afgekeurd wegens buitenspel. In dezelfde minuut nog ging Bruyninckx zijn kans. Hij lobde de doelman maar de bal eindigde in het zijnet.

Nog voor Herentals kopte Voorspoels een hoge voorzet naast de verbouwereerde Goris buiten. Op het half uur was er een heet standje voor de kooi van Vervoort: de bal werd in hoekschop gewerkt. Weer naar de overzijde waar Voorspoels een snelle VC-aanval net niet kon afronden.

Minuut 37: Vervoort moest redding brengen op een poging van Sallaets. Op een bezoekende voorzet, werd Vandebroeck in de rug gelopen. De ref, in tegenstelling tot de roodwitte aanhang, vond het niet erg genoeg om de bal op de stip te leggen. In de volgende fase kon geen enkele geelhemd zijn hoofd tegen de bal krijgen.

Onbegrijpelijk dat er voor de rust niet gescoord werd, maar dat was buiten De Corte gerekend. Hij plaatste zijn hoofd tegen een vrijschop en gaf Vervoort geen kans. 1-0.

De kwaliteit zakte misschien wel na de pauze, de spanning verhoogde met de minuut. In de 50e minuut mocht Smolders te simpel de 2-0 binnen koppen. Maar de bezoekers weigerden zich gewonnen te geven. Eerst kreeg een voorzet van Voorspoels geen opvolging.

Even later vond hij Vandebroeck , maar Jasper besloot naast. De klok tikte in het voordeel van de thuisploeg. Even was er commotie toen Goris de bal al dan niet buiten het strafschopgebied pakte. Herentals kreeg de bal niet meer vooraan maar bleef toch strijden.

In de 82e minuut kreeg een Wommelgemnaar, na geharrewar, de bal tegen de arm. En nu legde de scheids de bal wel op stip. Voorspoels gaf Goris geen kans.2-1 Roodwit drukte de thuisploeg nu tot in het eigen strafschopgebied. Thomassen ging zijn kans, maar besloot over.

Een laatste poging stierf in de armen van Goris. De klok stond al op 90 wanneer Thomassen een laatste voorzet trapte. Voorspoels zette er zijn knikker tegen, buiten het bereik van Goris. 2-2. Roodwit kreeg zo toch nog loon naar werken.

Herentals speelde een onderhoudende partij met veel inzet, werd simpel op 2-0 gezet, maar toonde daarna een grote weerbaarheid en justifieerde daarmee het gelijkspel. Volgend weekend is er geen voetbal in 3e amateurklasse.

Donderdag speelt roodwit om 20:00 u. een oefenwedstrijd in en tegen Turnhout.

Op 11 februari geeft Herentals Woluwe-Zaventem partij. De wedstrijd op Sint Janneke begint dan terug om 15:00 u. VC krijgt dan zijn nieuwe aanwinst Jeroen Van Schoonhoven te zien en misschien ook wel Kevin Spiessens want die staat na 4 maanden inactiviteit te trappelen om zijn plaats terug in te nemen. Convalle is dan geelgeschorst.'

imageMeer nieuws

K. Kontich FC - VC Herentals : 'Beter dan gelijkspel moet kunnen'

K. Kontich FC - VC Herentals : 'Beter dan gelijkspel moet kunnen'
Herentals | Provincie Antwerpen 13.12.2019 - 17.51u

Vermiste vrouw uit Geel is terecht

Geel 13.12.2019 - 17.48u

Eerste van 12 schepenwissels in Heist

Heist op den Berg 13.12.2019 - 15.53u

Alle treinverkeer onderbroken in de Kempen

Alle treinverkeer onderbroken in de Kempen
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 13.12.2019 - 15.35u

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden dit weekend

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden dit weekend
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 13.12.2019 - 15.28u

Geel, Aalst, Gent en Antwerpen krijgen geld voor klimaat en leefbaarheid

Geel | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 13.12.2019 - 15.21u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 13.12.2019 - 14.59u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto