VC Herentals gaat een AED-toestel defibrillator plaatsen. Een defibrillator is een apparaat waarmee je door het toedienen van een elektrische schok het hart van een bewusteloze patiënt kan laten stoppen met fibrilleren, waardoor het opnieuw in een normaal ritme wordt gebracht.

VC-voorzitter Tony De Busser : 'Enkele weken geleden is VC Herentals Simon Verdonck verloren door hartfalen. Dit jammerlijke onheil ging gepaard met een heleboel vragen achteraf. Wat hadden we kunnen doen zodat dit verlies niet had hoeven te gebeuren. Cardiologen verzekerden ons dat  alles gedaan werd wat kon gedaan worden.

VC Herentals heeft over het thema "hartfalen" enkele gesprekken op gang gebracht om pro-actief te reageren, maar met de wetenschap dat een volledige uitsluiting niet bestaat.

Toch heeft de club besloten een AED-defibrillator aan te schaffen. De firma De Cnodder wil daar graag bij helpen en gaat het toestel sponsoren. Begin 2017 gaat een aantal vrijwilligers een cursus doorlopen voor het praktisch gebruik.

Maar VC Herentals wil nog een stap verder gaan. Een bekend sportarts gaat elke speler van onze club, een cardio-screening laten ondergaan tegen een verwaarloosbaar bedrag.

Dit kan vanaf 12 jaar. Uiteraard zijn de ouders vrij om deze screening te laten uitvoeren. U kan hierover met de medische staf van VC Herentals contact opnemen.'