U bent hier

VC Herentals schakelt mee

Neteland
16.07.2019 - 18.36u
Door: Mark Jaspers

Op zondag 25 augustus zijn de terreinen van VC Herentals het vertrekpunt van de jaarlijks fietshappening "DE SCHAKEL". Deelnemers kunnen starten tussen 08u en 14u. De controleposten zijjn geopend tot 18u.

De deelnameprijs voor volwassenen bedraagt € 4 en voor kinderen tot 12 jaar € 1 (verzekering inbegrepen). Inschrijven kan gewoon ter plaatse, aan het vertrekpunt.
 
Op de startplaatsen zijn verschillende routes beschikbaar. 
Stippel je graag je eigen route uit? Dat kan via www.schakel.be.
 

De deelnemers fietsen over duidelijk afgepijlde routes die in 2 richtingen lopen. Er zijn 46 start- en controleplaatsen, die "Kempenhutten" genoemd worden. In die hutten is altijd iets te beleven maar ze zijn allemaal verschillend. Overal is de couleur locale te herkennen, is er animatie, vaak voor groot en klein, en is er een ruime keuze om de inwendige mens te verstevigen.

De routes zijn uitgezet op rustige, autoluwe wegen. Daardoor is De Schakel nog mooier. De deelnemer kiest zelf een route uit het grote aanbod. Om de 10 à 15km is er een Kempenhut. Kijk even op onze website. Als je op de routekaart op een bepaalde hut drukt, krijg je tientallen, mogelijke schakeltochten van 25 km tot meer dan 100 km. Je kiest gewoon de afstand die je wil afleggen.

De deelnameprijs is voor volwassenen 4 euro. Voor kinderen tot 12 jaar slechts 1 euro. Hiervoor krijg je een appel, een wafel, een fietswimpel, een routekaart, een deelnemerskaart en is men verzekerd tegen gebeurlijke ongevallen. De kinderen krijgen daar bovenop nog een leuk hebbedingetje.
Bij afgifte van de deelnemersstrook op het einde van de tocht krijg je ook nog een bonnenkaart met een waarde van om en bij 20 euro.

Er zijn ook dit jaar weer waardevolle prijzen. De totale prijzenpot bedraagt meer dan 15.000 euro waaronder 2 e-bikes, verblijven van een week in een B&B of vakantiehuis bij Vlamingen in Frankrijk of in de Ardennen! Verder zijn er een aantal overnachtingen in B&B's uit de Kempense regio, fietsvakanties, culinaire fietstochten en andere verrassingen.

Voor de kinderen tot twaalf jaar zijn aparte prijzen voorzien. De hoofdprijs is een kinderfiets.  Door deel te nemen aan de kleurwedstrijd kunnen ze ook nog eens extra prijzen winnen.

Ook in 2019 zal De Schakel weer de plezantste afsluiter van de zomervakantie zijn. Neem gerust een kijkje op www.schakel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto