VC Herentals heeft de eerste van twee uitwedstrijden verloren. VC begon sterk, maar zakte snel weg. Persoonljike fouten zorgden ervoor dat Berg en Dal kon uitlopen. In het slot kwamen de bezoekers niet verder dan een eerredder. Dat doelman Simon Vervoort man van de match werd, zegt voldoende.

'Roodwit begon nochtans fel', zegt Jan Deckers, pr VC.  'In de aanvangsfase moest doelman Kenens al meteen vol aan de bak op een plaatsbal van Voorspoels. Gaandeweg herstelde de thuisploeg het evenwicht. Na een klein kwartier verscheen plots een Meerhoutenaar voor Vervoort, maar Simon redde met de voet.

Even later leidde een slechte terugspeelbal naar een thuismogelijkheid maar Donkers besloot naast. Even later was het terug aan de bezoekers. Voorzet van Thomassen, Vlaeymans miste zijn schot compleet. Nog wat later ging Deswert in duel en kreeg zo de bal bij Voorspoels. Zijn kogel ging rakelings over.

Even voor het half uur dweilde Berrevoets simpel de Herentalse rechterflank af en Reumers kon al even simpel binnentikken. 1-0 Herentals had niet meteen een antwoord klaar en verloor de grip op het middenveld. Een paar minuten voor de pauze hing de dubbele voorsprong in de lucht maar de thuisaanvallers verzuimden de karwei voor de rust af te maken of Vervoort stond in de weg.

De meeste toeschouwers zaten nog niet op hun plaats of roodwit keek al tegen de 2-0 aan. Nu werd op links een speler te veel ruimte gegeven en deze keer was het Alajdi El Idrissi die de bezoekers voor een quasi onmogelijke opdracht stelde. Rond het uur dook alweer een thuisspeler voor Vervoort op, Simon redde alweer.

En dan minuut 61 een fase die de wedstrijd misschien terug had kunnen doen kantelen. De ingevallen Van Eynde liet zijn bewaker ter plaatse en bracht laag voor. Voorspoels duwde de bal voorbij Kenens, maar tegen de paal. De bal sprong terug tegen het hoofd van een verbouwereerde Davy.

Die kopte opnieuw naar doel, deze keer tegen de binnenkant van de paal en zo in de handen van Kenens. Hier kwam de thuisploeg goed weg. Herentals ging nu meer risico's nemen maar dat gaf mogelijkheden aan de thuisploeg. Weer was een sterke Vervoort nodig om zijn ploeg in de match te houden.

Aan de overzijde toonde Van Eynde zich gevaarlijk, maar Kenens pareerde. Ook op een aantal hoekschoppen en vrije trappen toonde hij zijn meesterschap in zijn strafschopgebied. Met nog een kwartier te gaan geraakte een VC aanval dan toch voorbij Kenens, maar één van zijn verdededigers sprong hem deze keer bij.

Aan de overzijde ging Sebastien graag over een uitgestoken been en de ref kon niet anders dan de bal op de stip leggen. U raadt het al, weer redde Vervoort de herentalse meubelen.

De bezoekers bleken toch over de beste fysieke paraatheid de beschikken want VC ging nu toch hoog druk zetten. In de slotfase stond Convalle, na een mooie dubbelpass, alleen voor Kenens. Gianni gaf de Meerhoutse portier deze keer geen kans. 2 – 1.

VC ging geloven in een gelijkspel maar dat zat er niet meer in. In het slot kreeg Deswert nog zijn tweede geel karton en moet volgende week vanaf de lijn toekijken.
VC startte en eindigde goed, maar de 70 minuten daartussen acteerde het te ondermaats.

Persoonlijke fouten zorgden voor het verlies.

VC moet zeker in staat zijn om zijn voet naast die van Berg en Dal te zetten, alhoewel de Meerhoutenaren toch wel over een aantal vinnige voetballers beschikken. Maar die lopen er bij Herentals ook rond.

Volgende week is er opnieuw een verplaatsing. Schriek is dan gastheer voor VC - aanvang om 15:00 uur', besluit Jan Deckers.