Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals - Sint Job 1-2 : 'VC weeral onderuit in eindfase'

VC

VC Herentals speelde een sterke partij tegen het veel hoger geklasseerde Sint Job. De wedstrijd stevende af op een aanvaardbaar gelijkspel, maar in de voorlaatste minuut konden de bezoekers, van op de stip, de volle buit mee huiswaarts nemen.

'Dams geraakte niet speelklaar, Wouters was geel geschorst', zegt Jan Deckers, VC-communicatie. 'Auwers kwam terug  in de ploeg en Brosens kon, na oplapwerk deze week, zijn plaats onder de lat terug innemen. VC was niet onder de indruk van de mature bezoekers en begon met veel grinta aan de match. Vanlommel eiste meteen het eerste doelgevaar op.

Doelman Smits had weinig moeite met het schot. In de 10e minuut werd Hoefnagels het straatje ingestuurd. Zijn belager trok aan Niels’ trui en kreeg geel. Dit had ook een andere kleur kunnen zijn. De bezoekers moeten de neutrale VC uitrusting toch wel mooi gevonden hebben want in het eerste half uur werd het herentalse textiel nog driemaal getest. Zonder kaarten evenwel.

Ondertussen, in de 18e minuut, kraakte Hoefnagels zijn schot, maar Dillen was er als de kippen bij en gaf Smits geen kans. 1-0 Enkele minuten later verdubbelde VC bijna zijn voorsprong maar Mariën miste zijn controle en weg was de wenkende kans. Halfweg de eerste helft moest Brosens een eerste keer aan het werk. De thuisploeg had de wedstrijd onder controle maar moest toch steeds oppassen voor de bezoekende infiltratiepogingen.

In de 35e minuut trok Convalle mee naar voor, zijn verrassend schot zoefde rakelings naast de kruising. Met de rust in zicht kwam Sint Job langszij : een voorzet kwam bij Baert, duidelijk in buitenspel,  en die duwde buiten bereik van Brosens in doel.  De ref keek nog naar zijn assistent; hij was ook van off-side overtuigd, maar de lijnrechter genoot blijkbaar van het eerste voorjaarszonnetje en de bordjes hingen weer in evenwicht. 1 – 1 Met de pauze in zicht moest Brosens nog een plaatsbal onschadelijk maken.

Beide ploegen bleven verzorgd voetbal brengen en kwamen aan kansen. Al meteen zette Dillen Smits aan het werk. Aan de overzijde pakte Brosens een afstandsschot. Maar de thuisploeg kwam nu nadrukkelijker in de buurt van het Sint-Job-doel. Eerst ging een kopbal van Ziedins net naast, wat later miste Bellens zijn schot en Hoefnagels mikte uit de draaiing centimeters naast.

Toch moest de herentalse defensie attent blijven want een scherpe voorzet ging aan het doel van Brosens voorbij. In de 66e minuut werd Hoefnagels voor Smits afgezonderd, maar besloot de grootste kans uit de tweede helft naast. De acteurs waren moe gestreden. Stilaan werden de kijkers overmeesterd door het gevoel van een logisch gelijkspel.

Tot in 76e minuut een Herentalse aanvaller in het straatje werd gestuurd. De Sint-Job doelman raakte samen met zijn opponent de bal. Maar de ref gaf het voordeel aan de thuisploeg. In dat geval was er maar één logische beslissing en da’s de rode kaart. Maar Smits kwam weg met een geel kartonnetje. Van een scheidsrechterlijke dwaling gesproken.

De wedstrijd sleepte zich naar het einde tot Baert 2 minuten voor affluiten graag over een been van een thuisspeler ging. Vanbosch stuurde Brosens de verkeerde kant. 1-2  Een laat thuisoffensief kende ditmaal geen succes. Het was zelfs Brosens nog die, tot tweemaal toe, een zwaardere nederlaag moest voorkomen.

Door deze overwinning is Sint-Job de nieuwe leider in periode 3. Arendonk en Wuustwezel zijn dan weer de grote winnaars van het weekend in het degradatiedebat.  Voor VC Herentals komen, na zondag, de wedstrijden van de waarheid eraan. Maar eerst dient VC zaterdag Brasschaat partij te geven. De wedstrijd begint om 19:30 u.