Het treffen tussen VC Herentals en Loenhout SK werd een doelpuntenkermis (7 treffers) op St.-Janneke : 5-2.  De studieronde met veel middenveldspel duurde zo'n 10 minuten.  Niels Hoefnagels werd in min. 11 in de 16 foutief gestuit door de bezoekende doelman.  Gianni Convalle zette de penalty feilloos om : 1-0 (11').

Loenhout leek niet aangeslagen en zette 3' later de bordjes in evenwicht : 1-1 (14').  Het fris team uit de Noorderkempen verdubbelde de voorsprong tot 1-2 binnen de 5 minuten.

VC liet de kopjes niet hangen en Dillen kon op aangeven van Claes op het halfuur gelijkmaken : 2-2 (30').  Ook de ruststand.

De HIS-boys kwamen frisser uit de kleedkamers.  Adriaensen prikte knap de 3-2 binnen (56').  Dan kwam Davy Voorspoels, beter bekend  als 'de gesel voor de tegenstrever', de rangen versterken.

Dillen bleef rustig bij de 4-2 (82').  In blessuretijd knalde Voorspoels met een beauty in de kruising de 5-2 binnen (96').  VC houdt verdiend de 3 punten op St.-Janneke.

De rood-wit HIS-boys bouwden in de kantine nog een verdiend feestje en droegen de overwinning op aan de pas geboren baby Henri, zoon van de knap acterende doelman Cedric Brosens.

Jan Deckers : 'Efficiënt Herentals duwt er tegen Loenhout 5 binnen'

'VC heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd winnend afgesloten', weet Jan Deckers, pr VC.

'Je zou bij een 5 – 2 einduitslag denken aan een wandeling in het park, maar dat was allerminst het geval. VC kon pas in het slot de basis leggen voor de overwinning tegen een toch wel vrij aardig voetballend Loenhout.

Geen hoog aanvangstempo zoals dat de vorige weken het geval was. Eerder het aftasten van de tegenstrever aan beide kanten. Toch was er in de aanvangsminuut een mooie actie van Vanlommel, de bal kwam bij Mariën maar die besloot ver naast.

Even voor de 10e minuut spatte de wedstrijd open. Een bedrijvige Vanlommel bediende Hoefnagels door het centrum van de Loenhout verdediging, doelman Geentjens tikte Niels aan en de bal ging op de stip. Convalle mist zulke kansen niet vaak en meteen stond VC voor, 1 – 0.

De bezoekers gingen nu nadrukkelijker aanvallen. Onmiddellijk was er een heet standje voor het Herentalse doel maar Brosens kon in hoekschop duwen. Bij die hoekschop was men Geladi uit het oog verloren, nochtans niet van de kleinsten, en die kopte de gelijkmaker binnen en alles was te herdoen.

Erger nog voor de thuisploeg want luttele minuten later mocht Harezlak, randje buitenspel, op Brosens afgaan en rondde beheerst af, 1-2.  VC was even het noorden kwijt. Het was nu zaak om geen derde treffer te incasseren.

Rond de 17e minuut nog altijd maar, verslikte Geentjes zich in een onschuldige terugspeelbal, Hoefnagels zag het gebeuren, was er als de kippen bij, maar de bal rolde, voor Herentals, aan de verkeerde kant van de paal buiten.

De bezoekers hielden VC nu ver van hun doel en controleerden. Qua kansen viel de wedstrijd wat stil. Tot rond het half uur een sterke Mats Claes Dillen centraal in het strafschopgebied afzonderde. Jens gaf Geentjens geen kans en de bordjes hingen weer gelijk, 2-2.

Loenhout probeerde dan toch met een voorsprong de rust te halen maar schoten uit de tweede lijn kenden geen succes ook al omdat Brosens secuur stond te keepen. De toeschouwers zagen een best genietbare eerste helft gespekt met 4 doelpunten.

De tweede helft begon zoals de eerste, veel goeie wil, maar kansenloos. Tot in de 57e minuut. Vanlommel speelde Hoefnagels mooi vrij, die haalde de achterlijn en bediende Andries die niet kon missen 3-2.

Niet veel later kwam Voorspoels Hoefnagels vervangen. Ze gaan Davy nu ook in Loenhout kennen. Meteen zette hij druk op de bezoekende defensie, veroverde de bal en ging op Geentjens af. Die kon in eerste instantie nog afweren, terug in de voeten van Davy maar die zag Dillen vrijstaan.

Ook dit kon Jens niet missen en 4-2. De wedstrijd leek gespeeld, beide ploegen waren moegestreden. Bij VC kreeg Dams zijn eerste minuten. Al snel bleek dat hij een meerwaarde gaat worden. De bezoekers wisselden dan een paar verdedigers voor aanvallers.

Het legde wel wat druk op de VC defensie maar aan de overzijde mocht men ook de thuisaanvallers niet uit het oog verliezen. Eén keer moest Brosens zijn kunnen tonen, maar aan de overzijde kon een verdediger net voor de neus voor Mariën de bal tot bij zijn doelman duwen, maar die pakte de bal gewoon op.

Terugspeelbal op 5 meter van het Loenhoutdoel. Het schot stierf in de muur. De tijd tikte in het voordeel van de thuisploeg en slag om slinger was Voorspoels een gesel voor de bezoekende afweer.

De klok tikte naar de 90 minuut wanneer Davy nog eens een ingeving kreeg. Hij kreeg de bal aangespeeld, met de rug naar doel. Draaide zich mooi vrij en trapte dan gewoon de bal in de winkelhaak, 5-2. Meteen het einde van een aantrekkelijk wedstrijd met 7 doelpunten als verwennerij.

Dat er terug iets leeft, getuige de 5 thuisdoelpunten op St.-Janneke. Het was geleden van februari 2017 toen VC White Star met 5-0 naar huis stuurde. En of er na de wedstrijd gefeest werd.

Temeer omdat doelman Cedric Brosens papa geworden was van Henri.

Bij deze de beste wensen aan de overgelukkige familie Brosens. Donderdag wordt er gedelibereerd over de afgelaste wedstrijd op Arendonk. Indien dat voor rood-wit positief uitdraait dan voert de ploeg van trainer Braeckmans het klassement aan samen met Herselt.

Hopelijk kan VC de positieve lijn doortrekken in zijn volgende wedstrijd. Die gaat door op volgende zaterdag om 17:00 uur in Wuustwezel.'

Doelpunten: 10' Convalle (penalty) 1-0, 13' Geladi 1-1, 16' Harezlak 1-2, 32' Dillen 2-2, 57' Andries 3-2, 65' Dillen 4-2, 91' Voorspoels 5-2.

13 Zandhoven 3 0 2 1 4/7 1
14 Minderhout 3 0 2 1 3/7 1