Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals - SKS Herentals 0-2 : 750 supporters genieten, rode kaart voor SKS-verdediger - extra foto's - extra verslag

SKS doelman Maes met een wereldsave

Zo'n 750 supporters zakten zondagnamiddag af naar St.-Janneke om de stadsderby  VC-SKS een extra dimensie te geven.  Toch weer een beetje de sfeer uit de legendarische KFCH-jaren uit de lang vervlogen gouden nationale voetbaltijden.  Ongezonde rookbommetjes en gevaarlijk vuurwerk kleurden de bezoekende supporters helemaal blauw.

De eerste helft was zowat voor de bezoekers die iets meer drukten.  Ruststand : 0-1.  Op het uur kon SKS de voorsprong nog verdubbelen : 0-2.   SKS-verdediger Jonas Peeters kreeg na een 2e gele kaart terecht rood.  

Jan Deckers, communicatie VC : "De thuisploeg kreeg het  laatste halfuur meer kansen met meer dan 10 hoekschoppen, maar de afwerking bleef uit.  Tegen 10 was het iets vlotter voetballen, dat gaf ons team meer kracht. We hadden zeker meer verdiend, maar dat is voetbal..."

VC-doelman Cedric Brosens : "We verdienden zeker een aansluitingstreffer.  De jongens hebben alles gegeven.  Het laatste halfuur hadden we trouwens volledig in handen met een pak corners, maar de bal wilde niet binnen." 

 

Jan Deckers : 'VC tweede keer tegen SKS onderuit dit seizoen'

'Veel volk en sfeer op Sint Janneke voor de derby tegen SKS. Hoe kon het bijna ook anders. Vele gezichten die vroeger bij één van beide clubs mooi weer maakten, het is steeds een blij weerzien.

Bij de thuisploeg geen Wouters, Van de Water, Somers of Claessens. Maar Dams nam zijn plaats op het middenveld terug in. De grasmat lag er keurig maar zwaar bij.

Dat liet zich ook aanvankelijk gevoelen aan het spelbeeld. Aftasten was de boodschap. Gaandeweg werd SKS sterker, de VC defensie moest attent zijn. In de 7e minuut dook Robbe Van Gestel in de ruimte en omspeelde Brosens, maar de vroege treffer ging niet door wegens buitenspel en de ref had ook nog eens voorafgaand handspel gezien.

De wedstrijd viel dan wat stil. Al hadden we het gevoel dat SKS de bal beter in de rangen hield en Brosens meer aan het werk moest dan zijn overbuur. Maar alertheid is bij Cedric een latente eigenschap. Tot even voor het half uur Vanlommel van de sokken werd gelopen. Toch wel een duidelijk fout op Dries werd niet gefloten met grote gevolgen, want de bal kwam bij Verlooy, die onder Brosens de 0-1 tegen de netten schoof.

VC bleek niet bij machte om onmiddellijk een vuist te maken. SKS trachtte de bal in eigen rangen te houden, slaagde daar meestal wel in, maar groot gevaar konden we daaruit niet noteren. Een vrije schop op slag van rust werd hoog over het SKS-doel getrapt. De tweede helft moest dan maar meer animo brengen.

Aanvankelijk kregen de massa supporters hetzelfde spelbeeld : SKS af en toe dreigend, VC met veel moeite om voorin te raken. Tot even voor het uur VC-balverlies afgestraft werd en Ceulemans simpel de 0-2 kon binnen leggen.

VC was zichzelf verplicht om de bakens te verzetten. Nog maar net was de wedstrijd terug op gang gefloten of Peeters maakte een fout die voor de ref voldoende was voor een gele kaart, de tweede voor Peeters. De wedstrijd sloeg volledig om.

'12 thuishoekschoppen in laatste half uur'

De ene na de andere aanval rolde nu over de SKS defensie. De bezoekers raakten nog amper over de middellijn. We noteerden 12 thuishoekschoppen in dat laatste half uur.

Van overal kwamen er nu roodhemden voor Maes opgedoken. De SKS-doelman moest bij wijlen alles uit de kas halen om de aansluitingstreffer te verhinderen. We noteerden de 62e minuut : schot Govaerts, metertje over.

Minuut 65 : schot Ziedins, Maes kan nog net in hoekschop duwen. Minuut 70 : op voorzet van Dillen kopt Derkinderen over Maes, tegen de onderkant van de deklat. Minuut 73 ; Ziedins vindt Dillen maar die kraakt zijn schot. Minuut 76: Van den Broeck duikt op aan de tweede paal, de bal rolt zo’n, 10 centimeter aan de verkeerde kant van de paal buiten.

Er hing nu echt een aansluitingstreffer in de lucht, want kansen waren er bij de vleet, maar de tijd begon te dringen. In de 78e minuut ging Dillen op wandel, maar ook zijn schot ging over. In de 82e minuut ging Sas dan scoren maar zijn  poging streelde de buitenkant van de paal. Even later werd een poging van Dams nog in extremis afgeblokt. VC verdiende die aansluitingstreffer. We zullen nooit weten wat er gebeurd zou zijn bij een 1-2 stand, maar roodwit bleef met een gevoel achter dat dame fortuna niet wou meewerken.

VC blijft geparkeerd op plaats 13. Volgende zondag trekt roodwit naar Beekhoek ofte Geel-Ten-Aart, een ploeg die recent 15 op 15 liet noteren en daarmee in de subtop beland is. Hun laatste nederlaag dateert van begin december op… Sint-Janneke. Aanvang om 15:00 u.'

Foto's Ilse Bax / NNieuws.

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Stadsderby VC - SKS

Herenthoutseweg 118, Herentals, België

SKS doelman Maes met een wereldsave

Deel dit artikel