VC Herentals eindigt de competitie met winst tegen het veroordeelde Kaart. Het leek lange tijd een echte eindeseizoenswedstrijd te worden.

Bij de rust was het 0-0. Na de koffie scoorden Simon Verdonck de 1-0 en legde in blessuretijd Yannis Haneveer de 2-0 vast.

VC Herentals sluit seizoen af met opgepoetst blazoen
Jan Deckers pr-VC : Roodwit sloot het seizoen af met een overwinning tegen Exc. Kaart en geeft zo, met een 12 op 12, nog wat extra glans aan zijn seizoenseinde. Het resultaat is een 7e plaats en daar kon de technische staf zich best in vinden.

Het werd een typische eindeseizoensmatch. Kleine blessures hadden Ascension en Voorspoels op de bank gehouden. Bellens was niet speelklaar geraakt en Van Dingenen brak vorige week in Oppuurs zijn sleutelbeen.

Trainer Cristiaensen liet de younsters Hoefnagels en Van Gestel opdraven en die deden dat bij momenten zeer behoorlijk. De aanvangsfase speelde zich af op het middenveld; roodwit geraakte moeilijk door de Kaartdefensie.

De al veroordeelde Brasschatenaren waren niet zinnens om zich naar de slachtbank te laten leiden, speelden georganiseerd maar geraakten daardoor zelf niet of nauwelijks in de buurt van Vervoort. In de eerste 10 minuten noteerden we schoten van Krajisnic en De Swert maar die konden Van Mirlo niet verontrusten.

Rond het kwartier wordt Haneveer door de bezoekende afweer gelootst maar glijdt dan weg en weg ook de kans. Rond minuut 20 komt Kaart een eerste keer opzetten: op hoekschop wordt de bal overgekopt. Vervoort leek vrij gerust in de zaak.

Even voor het half uur is er misschien wel de mooiste actie van de namiddag: een mooie aanval van de thuisploeg en een 1-2 met Krajicnic brengen Haneveer in schietpositie maar die wordt in laatste instantie nog afgeblokt.

Herentals kan nog twee keer dreigen, eerst Krajisnic met een krachtloze omhaal in de handen van Van Mirlo, en een schot van Van Gestel een metertje over.
De rust bracht niet veel soulaas. Pogingen van Hoefnagels belandden in de armen van Van Mirlo. We zijn al een kwartier voor het einde wanneer een bezoekende kopbal naast gaat. Voorspoels en Ascension werden dan van de bank gehaald en dat loonde. Herentals werd gevaarlijker in de 16 meter van Kaart.

Eerst werd nog een open kans de nek omgewrongen, maar enkele minuten later, op hoekschop, scoorde Verdonck met het hoofd dan toch. Een bezoekend eindoffensief kwam er niet meer. Het was daarentegen de thuisploeg die op zoek ging naar zekerheid over de winst. Enkele minuten voor affluiten tekende Voorspoels zijn 20e van het seizoen aan maar de ref gunde Davy zijn roos niet en keurde het doelpunt af.

Maar diep in blessuretijd en net zoals vorige week wou Davy toch nog aan de feest. Hij zette zich door, zijn poging werd nog afgeweerd door Van Mirlo maar Haneveer was er als de kippen bij om binnen te duwen. 2-0. Meteen het einde van de wedstrijd.

Daarmee behoort het seizoen 2015 – 2016 tot de geschiedenisboeken. Het moest voor Roodwit een leerjaar worden om zeker niet opnieuw te degraderen en volgend seizoen een trapje hoger te mikken. Wij wensen iedereen alvast een deugddoende vakantie', besluit een tevreden  Jan Deckers pr-VC Herentals.