Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals speelt gelijk in Brasschaat 1-1 : 'Levensbelangrijke weken'

VC

VC Herentals heeft weer een stap gezet richting behoud. VC aardt blijkbaar goed in het noorden van Antwerpen. Want na Mariaburg, en Kalmthout, kon zaterdag ook Brasschaat niet winnen van roodwit. Op basis van inzet, maar ook van techniek en creativiteit is dit gelijkspel gerechtvaardigd tegen een ploeg die enkel White Star en Weelde in de klassering moet laten voor gaan. Een puik resultaat dus.

'Dams, Raymaeckers en Mariën zijn op de sukkel met een spierblessure', zegt Jan Deckers, communicatie VC.

'Wouters kwam, na een gele schorsing, terug in de basis. VC startte snel met al meteen een hoekschop. Bellens toornde boven zijn  tegenstrever uit, maar de bal ging een half metertje naast. De wedstrijd ging snel op en af, echter zonder groot doelgevaar.

In de 9e minuut moest Brosens een eerste onschuldig schot pakken. We waren al voorbij halfweg de eerste helft wanneer we een eerste grote Brasschaat-kans noteerden maar de lijnrechter had buitenspel gezien. Tot dan was VC zeker niet de mindere, maar gaandeweg werd de thuisploeg sterker. Even na het half uur mistte een thuisspeler zijn kopbal compleet, maar bij de volgende aanval was het dan toch raak. Een aanvaller vertrok randje buitenspel, vond Jacobs en die legde de bal, buiten bereik van Brosens, in doel.

1-0 Brasschaat wou de wedstrijd snel beslissen maar de Herentalse verdediging stond pal. Roodwit bereikte de rust met de kleinste achterstand.

De Brasschaat-voorzetten die van op de flanken vertrokken zorgden ervoor dat de bezoekende verdedigers de ganse tweede helft zeer attent moesten zijn. In de 53e minuut werd zo’n voorzet rakelings over gekopt. Aan de overzijde trapte Vanlommel een volley naar de sterren. Maar enkele minuten later was Dries dan toch succesvol.

Hij kreeg de bal mooi van Ziedins toegespeeld en nu was Swolfs wel geklopt. 1-1 VC voelde dat er een stunt in zat. Amper een minuutje later werd Hoefnagels voor Swolfs afgezonderd. De Brasschaat-doelman redde met de voet. Enkele van de thuisvoorzetten vonden geen medespeler of werden over of naast gekopt. In de 75e minuut dook een Brasschatenaar alleen voor Brosens op, maar Cedric, in zijn eigen stijl, maakte het naderende gevaar onschadelijk.

10 minuten voor tijd was er nog een heet standje voor het Herentalse doel, maar zonder verdere gevolgen. De VC supporters wisten wat de laatste 10 minuten de afgelopen weken hadden gebracht aan standswijzigingen, soms voor, soms tegen. In de 87e ontfutselde Auwers de bal, waarna een serieuze botsing volgde. Schouder uit de kom was het verdict. Enkele thuisspelers lieten zich, bij de verzorging van Tibeau, van hun kleinste kant zien, maar werden prompt bedacht met geel. De match van Auwers zat er op, maar voor de rest ook want geen verrassingen meer deze keer. VC kon de terugreis, met de bus voor de gelegenheid, met een goed gevoel aanvatten.

Herentals bewees eens te meer niet thuis te horen in de onderste gelederen van het klassement. Wanneer het team voor 75% fit is kan het elke tegenstrever uit deze reeks aan. Er breken nu levensbelangrijke weken aan voor VC. Te beginnen met de thuiswedstrijd zondag tegen Mariaburg. Aanvang om 15:00 u.