Zoals verwacht werd deze wedstrijd in het kader van de Beker van Antwerpen éénrichtingsvoetbal tussen de eersteprovincialer VC en vierdeprovincialer SKS. Het werd uiteindelijk 11-0.

Steffe Baeten schoot de eerste aanval van VC al meteen binnen. Daarna verzuimde de thuisploeg de kansen verder af te maken. Kyle Van Den Broeck werd op het kwartier bij een van de schaarse tegenacties van de bezoekers afgevlag voor buitenspel. Het was ook een van de weinige keren dat doelman Olieslagers zijn handschoenen moest vuilmaken.

Op de 25' scoorde Ken Van Bouwel, tien minuten later deed hij er nog een 2e goal bij. Vlaeymans en een own-goal van de bezoekers zorgden voor de 5-0 bij de rust.

Na de rust zorgde Baeten voor de 6-0 en zette Van Bouwel een strafschop om. Bluys werd bij die strafschopfase uitgesloten. Niels Caers (2x), Steffe Baeten en Maarten Vervoort zorgden voor de 11-0.

Toch een pluim voor de bezoekende doelman Filip Wuyts die lang probeerde de 10-0 te verhinderen.

Extra verslag  Kurt & Wendy Van Leemput / VC /Nnieuws

De tweede wedstrijd in de beker van Antwerpen was er één met een speciaal randje voor VC Herentals.  Een stadsderby tegen SKS zorgt bij de Herentalse voetballiefhebber toch net voor dat tikkeltje meer adrenaline.  Na de ruime  zege tegen Immervoort wilde de thuisploeg de stadsgenoten maar al te graag een  nieuwe nederlaag aansmeren.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor rood-wit dat Steffe Baeten al erg vroeg de 1-0 zag scoren.  Een minuutje later werd de score bijna verdubbeld wanneer Baeten een perfecte voorzet afleverde maar Van Grieken kon de wenkende kans niet afwerken.  Ondanks het flauwe zomerzonnetje bleef het kansen regenen voor de thuisploeg.

Van Bouwel kon tot twee keer toe een inzenden van Vlaeymans en Baeten niet afwerken.  Het spreekwoord “derde keer goede keer” geld ook voor Ken Van Bouwel want halfweg de eerste helft zette de Herentalse aanvaller een persoonlijk nummertje op , passeerde de  halve SKS verdediging en knalde droogjes de 2-0 tegen de touwen.  Diezelfde Van Bouwel zorgde niet veel later voor de 3-0 en vanaf toen sprong de thuisploeg wel efficiënt om met zijn kansen.  Vlaeymans met een knappe actie en Baeten zorgden voor een ruime 5-0  ruststand.

Aan het begin van de tweede helft konden we drie wissels noteren bij de thuisploeg.  De werkloze doelman Olieslagers werd vervangen door Dams.  Van Looy (eerste speelminuten) en Caers kwamen in de plaats van Van De Weyer en Van Grieken.   Baeten had al snel na de herneming de 6-0 aan de voet maar de bezoekende goalie stak er een voetje voor, ook Caers kon in de herneming niet scoren.  Die 6-0 kwam er toch wanneer Vervoort de bal voor doel dropt en Baeten het leder tegen de netten devieert.  Nog voor het uur moest SKS met zijn tienen verder nadat Caers onderuit werd geschoffeld toen hij alleen op het bezoekende doel afging.

Van Bouwel zette de daarbij horende strafschop feilloos om , 7-0.  De rood-witte doelpuntenmachine leek nog niet gestild want de ingevallen Caers zette met een lage schuiver de 8-0 op het bord.  De thuisploeg probeerde de bal vlot te laten circuleren en creëerde nog tal van kansen, Caers (2x) en Dillen konden echter niet afwerken.   Met nog een kwartier op de klok tekende  Baeten met een mooie draaibeweging en dito schot de 9-0 aan.   In de laatste tien minuten wist de thuisploeg nog twee keer de weg naar doel te vinden via Vervoort en Caers waardoor de eindbalans stevig in het voordeel van VC Herentals helt, eindstand 11-0.

Het klasseverschil tussen VC Herentals en SKS Herentals werd vandaag duidelijk zichtbaar.  Zonder respectloos over te willen komen naar onze tegenstrever moeten we durven toegeven dat VCH geen enkele keer zwaar op de proef is gesteld.   Wanneer we de eerste competitiewedstrijd Lille in de ogen kijken krijgen we absoluut een tegenstander van een ander kaliber tegenover ons.

VC Herentals speelde met:  Olieslagers Steven;  Van Der Schraelen Thomas;  Van Doninck Jelle;  Vlaeymans Sam;  Vervoort Maarten;  Van Bouwel Ken;  Van De Weyer Dries;  De Swert Birger;  Mariën Niels;  Baeten Steffe en Van Grieken Marc.

Vervangingen:  46e  Dams Pieter voor Olieslagers Steven;   46e Van Looy Manuel & Caers Niels voor Van Grieken Marc & Van De Weyer Dries; 56 Dillen Robben voor De Swert Birger.

Gele kaarten:  Baeten Steffe

Doelpunten:  1e Baeten Steffe ; 25e Van Bouwel Ken;  34e  Van Bouwel Ken;  37e  Vlaeymans Sam;   42e  Baeten Steffe;  53e Baeten Steffe;  56e  Van Bouwel Ken (pen);  65e  Caers Niels;  73e  Baeten Steffe;   80e  Vervoort Maarten ;  87e  Caers Niels.