VC Herentals speelde tegen Witgoor opnieuw een sterke bekermatch. Net voor de rust scoorde Jochen Slechten op een heerlijke voorzet en al even heerlijke actie van Baert.

Na de rust werd het geen 2-0 en op tegenaanval maakte Witgoor 1-1.

Witgoor had er wel een fout op verdediger Van Peer voor nodig. Baert zorgde nog voor een aantal gevaarlijke acties maar Baeten noch Adriaenssen konden afwerken.

Bij het nemen van de strafschoppen pakte thuisdoelman Pieter Dams 2 strafschoppen maar maakte de doelman van Witgoor er 3 onschadelijk.

Witgoor bekert verder.

Andere uitslagen:
- De Kempen-Retie: 2-1
- Zwarte Leeuw-Lyra: 1-1, Lyra wint na strafschoppen
- Duffel-FC Turnhout: 2-1

Extra verslag Kurt en Wendy Van Leemput / VC Nnieuws.

VC Herentals ontving in de tweede ronde van de Cofidis Cup bevorderingsploeg Witgoor.  Opnieuw een uitstekende test dus in voorbereiding op de competitie voor Herentals dat Dufraing en Van Genechten nog een viertal weken zal moeten missen.  Ook doelman Olieslagers moest forfait geven, in zijn plaats speelde Dams.

Beide ploegen hielden het eerste kwartier een ruime studieronde.  Witgoor prikte een eerste keer via Grepi die de uitgekomen Dams met een lob wilde verschalken maar het leder verdween een metertje naast het doel. Herentals was niet onder de indruk en reageerde via Slechten maar doelman Vervoort liet zich niet verrassen.

Baert was minuten later gevaarlijk met een knappe persoonlijke actie maar tikte de bal finaal net iets te ver voor de voet waardoor de kans in rook opging.  Peeters mikte op het halfuur de bal via een vrije trap net onder de deklat maar doelman Dams pareerde schitterend.

Op slag van rust zagen de toeschouwers een goed opgebouwde uitbraak van de thuisploeg.  Baert leverde op de rechterflank een perfecte voorzet af voor Slechten en Jochen rondde beheerst af, 1-0 voor VCH.

Tijdens de rust kwam Adriaenssen in de ploeg ten nadele van Van Bouwel.  Het spelbeeld veranderde echter niet, Herentals toonde zich de evenknie van Witgoor Dessel.  Het was Slechten die de eerste kans van de tweede helft liet optekenen, zijn volley ging een tweetal meter over doel.  V

oor de bezoekers dreigde Grepi maar zijn pegel ging voorlangs.  Op het uur een gemeten voorzet van Baert naar Bruynseels die de bal in één tijd op de slof nam maar het schot ging een metertje over het doelhout.  Witgoor duwde het gaspedaal een beetje dieper in maar aan de overzijde gaf dat ruimte aan de thuisploeg voor te counteren.  Dat leverde voor beide elftallen enkele kansen op.

Voor rood-wit dreigden Baeten en Bruynseels terwijl voor Witgoor Grepi en Peeters zich gevaarlijk toonden.  Een kwartier voor tijd kreeg VCH een koude douche wanneer Peeters, al dan niet in buitenspelpositie, kon doorgaan en de bal in doel deponeerde.  Wie had verwacht dat Witgoor nu op en over Herentals zou walsen kwam bedrogen uit.

Het waren Baert, Van Grieken en Baeten die nog enkele mogelijkheden onbenut lieten.  Ook aan de overzijde luidde even de alarmbel wanneer de ingevallen Krajisnic een wenkende kans over besloot.  Een minuut voor affluiten zetten de bezoekers een knappe één-twee op door het hart van de Herentalse defensie, gelukkig voorkwam Dams met een schitterende safe een zure nederlaag na 90 minuten.

De wedstrijd eindigde dus op 1-1 gelijkspel en strafschoppen moesten uitsluitsel geven over wie zich kwalificeerde voor de 3e ronde van de cofidis cup.  Ondanks Dams twee strafschoppen van de bezoekers kon stoppen trok Witgoor uiteindelijk toch aan het langste einde en won de strafschoppenserie.

Herentals mocht echter met opgeheven hoofd het terrein verlaten want het toonde zich alweer de evenknie van een team dat een reeks hoger speelt.  Witgoor heeft de kwalificatie niet op een presenteerblaadje gekregen en had net iets meer geluk in de strafschoppenserie.

Herentals mag van zijn kant terugblikken op een meer dan geslaagd bekertornooi.

VCH speelde met:  Dams Pieter,  Van Doninck Jelle;  Baeten Steffe; Baert Robin;  Wouters Thomas;  Van Bouwel Ken,  Slechten Jochen;  Bruynseels Miguel;  Van Der Schraelen Thomas;  Heylen Gerd;  Van Peer Nick

Bank:  De Swert Birger;  Adriaenssen Robin;  Van Grieken Marc;  Van De Weyer Dries
Vervangingen:  45e  Adriaenssen Robin voor Van Bouwel Ken;  75e  Van Grieken Marc voor Bruynseels Miguel
Gele kaarten:  Van Doninck Jelle

Doelpunten:  45e  Slechten Jochen  1 – 0 ;  76e  Peeters Robin  1 – 1.