U bent hier

VC Herentals - Ternesse 2-0 : eerste én verdiende punten

Herentals
24.09.2017 - 22.03u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals wilde kost wat kost de eerste punten pakken. Ternesse Wommelgem werd het slachtoffer van een gretig rood-wit dat vanaf de beginfase alles in de strijd gooide.  De 1e helft kwamen beide teams aan halve kansen. Voorspoels, Bruyninckx en Haneveer wisten de kansen echter niet te benutten.

VC-protagonist Davy Voorspoels deed in de 24' de thuisaanhang een zucht van verlichting slaken (1-0). De eerste punten lagen in het verschiet...  Het bleef spannend, want de bezoekers kwamen nu regelmatig thuisdoelman Vervoort in het vizier nemen. 

Tot in de 78e minuut ref Jonas Van Dyck een vrije trap aan Ternesse toekende op 5 meter van de doellijn, wegens een vermeende terugspeelbal op doelman Vervoort.  Rood-wit met z'n allen in het doel, maar de bal van Pittoors stuikte op thuisverdediger Bellens in hoekschop. (foto)

In de eindfase scoorde Bruyninckx via doelman Goris nog de verlossende 2-0, een own goal, 2-0 (86').

Na affluiten barstte bij de thuissupporters, spelers en bestuur een feestje los.  Dat was lang geleden op St.-Janneke. VC Herentals geeft zo de rode lantaarn door aan KFC Nijlen.  Volgend weekend volgt de verre verplaatsing naar Zaventem.

'Verdiende overwinning met een ontlading die kan tellen'

'Oef, dat was na de 1-0 nog heel spannend.  Deze verdiende overwinning geeft nu het nodige vertrouwen', zuchtte VC-coach Jef Dufraing. 'De ontlading is immens groot.  We blijven verder hard werken. Vanavond genieten, vanaf dinsdag samen trainen, werken én organiseren.  Ik heb een fantastische groep.  We missen nog enkel hoofdpionnen zoals onze spel-organisator Kevin Spiessens.  Z'n kwetsuur kan nog weken duren.

De jongens verdienen een feestje, want inzet, kracht en spelvisie borrelden over vandaag.  Dat wil ik de komende weken nog verder aanscherpen, de competitie is nog lang. Onze toffe voorzitter Tony De Busser geeft meteen een rondje. Op het succes. We gaan er samen voor met het hele team.'  (GVN)

Extra verslag

'Overtuigend was het allemaal niet, spannend des te meer', zegt pr VC Jan Deckers. 'Daar zal de plaats in het klassement wel voor iets tussengezeten hebben. Of hoe het resultaat belangrijker kan dan de prestatie. Vraag het maar aan Yves.

Onder een heerlijk najaarszonnetje wou Herentals tegen Ternesse zijn eerste overwinning van het seizoen behalen. Al was dat lang niet voor de hand liggend. De kampioen van vorig jaar in de hoogste Antwerpse provinciale reeks telde 3 punten en kon derhalve ook niet van een gelukte start spreken.

Zoals in de vorige wedstrijden was het eerste gevaar voor VC en steeds valt dan de naam Bruyninckx. Maar Stef geraakte ook vandaag, in die aanvangsfase, niet voorbij de laatste verdediger. Ternesse was binnen het eerste kwartier tweemaal gevaarlijk op hoekschoppen. De kopballen gingen naast.

Het spel werd ontsierd door vele foute passes aan beide zijden.

Halfweg de eerste periode ontfutselde Haneveer de bal van zijn tegenstrever, en ging de linkerflank af. Zijn voorzet werd nog gedevieerd, maar Voorspoels kreeg er toch zijn voet nog tegen. Het stond 1-0.

VC voor de eerste maal op voorsprong dit seizoen, het was weer eens wat anders.Ternesse leek even van slag, maar enkele minuten later moest Vervoort toch redding brengen op een geplaatst schot.

En na geharrewar in het lokale strafschopgebied hobbelde de bal tegen de paal en Vervoort gooide zich op de bal. Aan de overzijde stierf een strakke voorzet in de handen van Goris. Op slag van rust had hij meer moeite met een vreemde vrijschop.

Aanvankelijk bracht de tweede helft niet veel verandering. Maar Ternesse wou de gelijkmaker scoren en ging meer drukken. Voorlopig bleef Vervoort meester over de situatie. Ternesse werd sterker maar moest oppassen voor de Herentalse tegenaanvallen.

Even na het uur werd Haneveer nog eens gelanceerd. Zijn poging resulteerde bijna in een owngoal. Ook Vandenbroeck kreeg de bal niet voorbij Goris.

Met nog minder dan een kwartier op de klok viel de bal in het Herentalse strafschopgebied. Na wat gebikkel smeet Vervoort zich op de bal. De jonge scheidsrechter Van Dyck zag hier een terugspeelbal in en legde het leder op 2 meter voor het Herentalse doel.

Vreemde beslissing toch wel. De vrije trap werd over doel getrapt maar was blijkbaar nog getoucheerd door een roodwitte verdediger. Het was nu pompen of verzuipen voor VC, met toch nog een aantal dubieuze beslissingen die verder niet van invloed waren op het resultaat.

En dan de 86e minuut. Deswert werd mooi door de Wommelgemse defensie vrijgespeeld, ging op Goris af, legde de bal breed tot bij Bruyninckx. Stef kon echter niet voldoende bij de bal, waar een verdediger de bal tegen zijn eigen doelman trapte en zo nog een owngoal achter zijn naam kreeg.

2-0 Match gespeeld en heel Herentals in euforie. De eerste overwinnig was een feit. Het had bloed, zweet en tranen gekost, het spelpeil was misschien ondermaats, maar daar maalde geen enkele Herentalse supporter om.

Getuige het feest en de gezangen tot laat in de avond. De eerste driepunter was binnen en zeker zo belangrijk : de nul werd gehouden.

Een aantal doelstellingen werd zeker gehaald, maar het kan en moet beter, daar is ieder zich van bewust. Er volgt nu een Brabants drieluik, te beginnen volgende week zondag om 15:00 u. bij Woluwe Zaventem.'

imageMeer nieuws

Planten voor studentenkamers

Planten voor studentenkamers
Geel | Kempen regio 24.11.2020 - 10.31u

‘De Prinses van Coronaland’, een sprookje tegen de angst

‘De Prinses van Coronaland’, een sprookje tegen de angst
Kasterlee | Neteland | Vlaanderen 24.11.2020 - 08.56u

Cunina viert haar 30-jarig bestaan

Cunina viert haar 30-jarig bestaan
Kempen regio | Vlaanderen 24.11.2020 - 08.24u

Drukkerij Van Dingenen wordt onderdeel van Drukservice Impressa

Drukkerij Van Dingenen wordt onderdeel van Drukservice Impressa
Herentals | Kempen regio 23.11.2020 - 19.52u

Gault&Millau-gids: "Perspectief op 2021 bieden" - ook Kempen scoort goed

Gault&Millau-gids: "Perspectief op 2021 bieden" - ook Kempen scoort goed
Herenthout | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen | Vorselaar 23.11.2020 - 18.03u

Rouwregister Lowieke Cloots SKS (2)

Rouwregister Lowieke Cloots SKS (2)
Herentals 23.11.2020 - 17.41u

Voormalig BRT-directeur Jan Ceuleers (85) overleden

Nationaal | Vlaanderen 23.11.2020 - 17.21u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto