VC Herentals heeft overtuigend Ternesse met 6-2 naar huis gestuurd.  De bezoekers kwamen al snel met 10 te staan.  Na de koffie bleven de Henco-boys de lakens uitdelen.  Het werd vlot en verdiend 6-2.

Al in de 6' werd Vlaeymans op weg naar doel onderuit gehaald in de strafschopzone. Strafschop en rode kaart voor de bezoekers en 1-0,  Van De Kerckhof zet de strafschop om. 2' later stond het al 2-0 door Steffe Baeten. Na 14' werd het 3-0, Van Bouwel rondde opnieuw een mooie aanval af. VC verzuimde de klus af te maken: Van De Kerckhof kopte op de lat, Van Leerdam stuitte op de doelman, Van de Kerckhof miste een strafschop en de bezoekers redden nog een bal op de lijn. De cijfers hadden bij de rust dus zeker hoger kunnen liggen.

Na de rust rondde Van De Kerckhof een heerlijk samenspel met Van Leerdam af : 4-0. Vlaeymans scoorde de 5-0. VC Herentals liet de bezoekers in het spel komen: 5-1 en 5-2 (een omgezette strafschop en gele kaart voor Robin Mariën). Van De Kerckhof maakte nog 6-2.

VC Herentals komt prima uit de winterstop en trekt volgende zondag naar Schriek.  VC staat op de 4e plaats met 30 punten.  Rood-wit staat aan de leiding in de 2e periode.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws :

VC Herentals ging na een vruchtbaar 2013 op zoek naar bevestiging in het nieuwe jaar.  Rood-wit totaliseerde 27 punten en wist zich te plaatsen voor de kwartfinales van de beker van Antwerpen.

Eerste tegenstander in 2014 werd Ternesse, een ploeg waar VC tijdens de heenronde in de slotfase twee punten liet ontglippen.  Van Doninck mocht nog een extra weekje rust nemen wegens geelgeschorst, Thomassen kwam daardoor opnieuw in de basis.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de bezoekers maar Beenens zijn poging ging een meter over doel. De wedstrijd kantelde een minuutje later volledig in het voordeel van de thuisploeg.

Schelfhout keek al snel tegen rood aan nadat hij de doorgebroken Vlaeymans neerhaalde in de zestienmeter.  Rood en strafschop was het enige correcte verdict.  Van De Kerckhof kende geen genade en zette de penalty feilloos om, 1-0.

Amper twee minuten later verdubbelde rood-wit de score wanneer Baeten een assist van Vlaeymans kon afronden.  De Herentalse honger was nog niet meteen gestild want nog voor het kwartier rond was stond de 3-0 al op het bord. Een magistrale aanval via Baeten en Van De Kerckhof kwam tot bij Van Bouwel die de samba aanval netjes afwerkte.

De bezoekers kregen geen poot meer aan de grond en mochten blij zijn dat de thuisploeg nog enigszins nonchalant met de geboden kansen omsprong.  De Swert, Van Bouwel en Van De Kerckhof waren immers nog dicht bij de 4-0. De bezoekers konden toch één keer dreigen wanneer Okponya voor een open doelmond niet kon afwerken.  Nadien nam Herentals opnieuw het commande over en knutselde weer meer dan genoeg kansen in elkaar om verder afstand te nemen.  Van Leerdam, Van De Kerckhof en Vlaeymans konden enkele wenkende kansen echter niet afwerken.

Met nog 10 minuten te spelen voor de koffie kreeg Van De Kerckhof vanop de penaltystip opnieuw een kans om zijn doelpuntentotaal op te krikken.  Doelman Goris koos echter voor dezelfde hoek en haalde deze keer de bal wel uit doel.  Ook Baeten kon even later oog in oog met doelman Goris niet afwerken zodat de 3-0 ruststand nog enigszins gevleid was voor de onherkenbare bezoekers.

Tijdens de rust werd Vervoort, uit voorzorg, in de kleedkamer gehouden, Robin Marien was zijn vervanger.  VCH zorgde meteen voor voldoende druk en dat resulteerde meteen in een doelpunt.  Een vlotte combinatie sneed door de bezoekende defensie, Van Leerdam stond oog in oog met doelman Goris maar was niet egoïstisch en legde de bal panklaar voor zijn Nederlandse spitsbroeder Van De Kerckhof die de 4-0 tegen de netten legde.

Amper vijf minuten later stond de forfaitscore op het bord wanneer Vlaeymans een perfect inzenden van Van Bouwel met het hoofd in doel verlengde.  Herentals haalde de voet van het gaspedaal wat de bezoekers wat meer ademruimte opleverde.  Sterker nog,  Herpoel tekende voor de eerredder nadat hij een vrijschop in doel kopte.  Het antwoord van de thuisploeg liet echter niet lang op zich wachten want na een schitterend ingestudeerde vrije trap kopte Van De Kerckhof het leder door naar Vlaeymans die echter Goris in de korte hoek tegenkwam.

Tien minuten voor affluiten werd Smolders in de zestienmeter gehaakt en zette de strafschop vervolgens zelf om, 5-2.  Nadat Gonzales voor de bezoekers een derde treffer liet liggen, vond Van De Kerckhof het welletjes en lepelde de bal heerlijk over Goris in doel, zijn derde treffer van de namiddag en meteen de eindstand, 6-2.

VC Herentals opent het nieuwe jaar dus in stijl.   Het trakteerde zijn thuispubliek op een ruime zege met vooral in de eerste helft attractief voetbal.   Met een verplaatsing naar Schriek, dat als eerste ploeg Beerschot in eigen huis punten afhandig maakte kan men het extra vertrouwen echter goed gebruiken.

VC Herentals speelde met: Olieslagers Steven; Tomassen Martijn; Van Leerdam Ilja; Vervoort Maarten; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; Van Der Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Marien Niels; Van De Kerckhof Jeroen.  Bank: Dams Pieter; Marien Robin; Caers Niels; Dillen Robbe.

Vervangingen:  46e  Marien Robin voor Vervoort Maarten; 63e  Dillen Robbe voor Van Der Schralen Thomas;   67e  Caers Niels voor Thomassen Martijn.  Gele kaarten:  Marien Robin (2e).

Doelpunten:  7e  Van De Kerckhof Jeroen  (pen)  1 -0 ; 9e  Baeten Steffe  2 – 0; 14e  Van Bouwel Ken  3 – 0 ; 48e Van De Kerckhof Jeroen  4 – 0 ; Vlaeymans Sam 5 – 0 ;  65e Herpoel Tim  5 – 1 ; 78e Smolders Peter  (pen) 5 – 2 ;  88e  Van De Kerckhof Jeroen  6 - 2.   Foto's Guy Verellen/ Nnieuws.