Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals verliest in Arendonk (1-0), degradatie wenkt

VC

Dat het geen gezondheidswandeling ging worden in het noorden van de provincie, dat was op voorhand geweten. Een klein veld, en daarom veel duels en barre weersomstandigheden verhinderden een mooi kijkstuk.

'De belangen waren voor VC dan ook veel groter dan de amusementswaarde', zegt Jan Deckers, communicatie VC.  'Uiteindelijk moest Herentals met het kleinste verschil de duimen leggen. De degradatie is nu wel dichtbij.

Vooraf werd, bij de thuisploeg, Dausy in de bloemen gezet voor vele jaren dienst. Hij stopt ermee na dit seizoen. Arendonk, dat niets meer te winnen of te verliezen had, wou zijn laatste thuiswedstrijd in schoonheid eindigen  en probeerde VC onmiddellijk bij de keel grijpen, maar de bezoekers prikten tegen waar mogelijk.

De regen en dito wind maakten mooi voetbal quasi onmogelijk. Een eerste thuiskans werd afgeblokt. Rond het kwartier belandde een schot van Ziedins in de handen van doelman De Vocht. Veel inzet en strijd op het middenveld. Maar fraai was het allemaal niet. Halfweg  de eerste helft vertrok een zwaar schot maar eindigde meters naast de kooi van Brosens. Rond het half uur werd Dillen weggestuurd. Hij bediende Vanlommel maar Dries trapte de wenkende kans hoog over. Alle pogingen werden aan beide zijden monddood gemaakt.'

Ruststand : een logische 0 – 0

'VC wist wat het te doen stond. Al meteen kopte de inlopende Somers de bal niet ver naast de Arendonkse goal. Er liep in de opbouw, aan beide zijden, steeds wel iets mis. Even voor het uur verhinderde Brosens de openingstreffer. Zijn save leidde tot een hoekschop en daaruit kon Dausy… jawel… scoren.

We gunden het de man wel, maar hij had dat beter voor de laatste wedstrijd gehouden. Roodwit moest nu naar voor. Ziedins kopte meteen een bal naast. In de 70e minuut was men Vanlommel even vergeten. Het schot van Dries belandde via de vingertoppen van De Vocht tegen de deklat. Hier zat het de bezoekers echt niet mee. VC ging een mannetje meer in de aanval zetten, Arendonk moest terug maar loerde op de counter.

De bezoekende aanvallen verliepen moeizamer naargelang de tijd vorderde. Net voor tijd speelde Hoefnagel zich vrij, zijn schot ging een half metertje naast het doel van De Vocht. De wedstrijd was zo goed als voorbij wanneer Vanlommel nog eens werd vrijgespeeld. Dries trapte… tegen de deklat. De kopjes gingen naar beneden, de wedstrijd was gelopen.

Na de wedstrijd werden vele voetbalsites onder de loep genomen. De conclusie was dat VC nog altijd niet mathematisch zeker is van degradatie.

Maar het is puzzelen en het wordt moeilijk, heel moeilijk.  VC moet de laatste wedstrijd, thuis tegen kampioen White Star, winnen, anders is het lot bezegeld. Dat wordt al een hele opgave, daar VC geen geblesseerden recupereert en Vanlommel dan ook nog eens een schorsing opliep.

Door de positieve resultaten van de Antwerpse clubs in derde amateurklasse lijkt het erop dat er in 2e provinciale 5 dalers gaan zijn. 

M.a.w de nrs. 14 uit de A en B reeks gaan een barragewedstrijd spelen voor het  behoud. Zelfs indien VC, uitzonderlijk op zaterdag, wint is het nog niet zeker van behoud. Een dag later is er de wedstrijd Wuustwezel – Olmen.

Indien Wuustwezel de 3 punten pakt is de degradatie voor VC een feit. Veel rekenwerk dus. Zaterdag start de wedstrijd om 18:00 u. Achteraf weten we meer. Uitzonderlijk is er achteraf een restaurantdag.

Uitzonderlijk is er achteraf een restaurantdag. Hopelijk met een goed gevoel.'

VC

Deel dit artikel