VC Herentals ging nipt de boot in op V. Balen. Braem scoorde in de 37' het enige doelpunt voor de thuisploeg. V. Balen wipt in de stand over VC Herentals.

Toch zat er voor VC Herentals meer in.

In de 2e helft domineerde rood-wit maar Verbert (2x) en Van Genechten misten de kansen.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws :

VC Herentals ging na de povere prestatie van vorige week tegen Oevel resoluut op zoek naar een nieuwe driepunter op verplaatsing bij Balen, één van de titelfavorieten.  Thomas Wouters moest tijdens de opwarming afhaken, Verwimp nam zijn plaats bij de basiself in.

Delen van het veld waren zeer slecht bespeelbaar door de zware regenval gedurende de hele dag.  Reeds in de eerste minuut kon Slechten daar bijna van profiteren wanneer een voorzet van Verbert in een plas bleef hangen en de thuisgoalie nog net voor Jochen bij de bal kon.

Het wedstrijdbegin was voor de bezoekers, zeker wanneer Van Sweevelt een ultieme redding in huis had om een poeier van Van Grieken onder de lat weg te boksen.  Enkele minuten later plaatste Verbert een versnelling en kon de bal haarfijn afleggen tot bij Van Grieken maar het schot van Marc werd opnieuw in corner gewerkt.

Net wanneer Herentals aan zijn beste periode in de eerste helft bezig was sloeg Balen genadeloos toe aan de overkant.  Een snelle counter bracht het leder tot bij Braem die met een lage schuiver de thuisploeg op voorsprong bracht.  Twee minuten later kon Herentals tegenscoren via Van Genechten maar dat feest ging niet door, de lijnrechter vlagde , volledig terecht overigens, voor buitenspel.

In de tweede helft probeerde Herentals op zijn elan door te gaan en was al vlug gevaarlijk via Slechten die de bal op het hoofd van Verbert borstelde maar Jonas liet deze goede kopkans onbenut.  Het bleef opletten voor de snelle omschakeling van Balen en Eyckmans kon bijna profiteren van de geboden ruimte maar vanuit een schuine hoek ging de bal nipt achter doel.  Balen probeerde de match in handen te nemen en De Booij moest alles uit de kast halen om een poging van Valkiers onschadelijk te maken.  Hierna begon echter het festival der gemiste kansen.

Eerst stak Van Der Schraelen bijna het hele veld over en speelde mooi in op Verbert, Jonas kapte zijn bewaker, inclusief doelman maar voor een volledig open doelmond besloot onze topaanvaller jammer genoeg over.  Herentals preste en nauwelijks een minuut later bracht Van Grieken opnieuw Verbert in stelling maar deze keer ging de schuiver van Jonas tegen de buitenkant van de paal.

Ook Van Genechten liet nog een goede scoringskans liggen al kan de zompige grasmat daar ook een reden van zijn.  Tien minuten voor affluiten liet Herentals zijn laatste echte grote kans noteren, Van Genechten zette zich door op de linkerflank en legde panklaar voor Verbert die echter zijn controle volledig miste en de kans dus ook in rook opging.  De laatste tien minuten waren een maat voor niks, Balen wilde niet meer en Herentals kon niet meer.

Balen won dan ook, gevleid, de topper met 1-0 en neemt de tweede plaats over in het klassement van rood-wit.  Volgende week kan Herentals met niks minder dan de drie punten tevreden zijn tegen Wavria.

VC Herentals speelde met:  De Booij Niel;  Van Doninck Jelle;  Verwimp Stef;  Luyckx Lars;  Slechten Jochen;  Verbert Jonas;  Van Der Schraelen Thomas;  Van Genechten Steven;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin;  Van Grieken Marc.
Bank:  Maes Jens;  Schuerwegen Joris;  Adriaenssen Robin;  Van De Weyer Dries.
Vervangingen:  73e  Adriaenssen Robin voor Van Grieken Marc;  82e  Van De Weyer Dries voor Van Doninck Jelle

Doelpunten:  40e  1-0 Braem.