Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals verliest op Kalmthout weer punten in blessuretijd : 2-2

VC

Net zoals in de heenronde moest VC Herentals in de “dying seconds” punten laten aan de grensploeg. Een matuur Herentals had nochtans de zaakjes op orde. Toch liep het nog mis diep in blessuretijd : einduitslag 2-2.

'In de heenwedstrijd kon VC gelijke tred houden met de nr. 4 uit het klassement', zegt Jan Deckers, communicatie VC.  'In de 90e minuut pakte Kalmthout toen alsnog de drie punten mee naar huis. Zondag was het weer van dat. VC kon, op een enkele uitzondering na, zowat over zijn sterkste elftal beschikken.

Roodwit speelde een zeer volwassen wedstrijd, leek op een vlotte overwinning af te stevenen, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een gelijkspel. Aanvankelijk moest VC de wet van de sterkste ondergaan, maar dat was van korte duur. In de 3e minuut, na een hoekschop, werd de bal terug voor doel gebracht, waar een thuisspeler naast mikte.

VC speelde aardig mee en trachtte te prikken waar mogelijk. Even voor het kwartier mocht Vanlommel een vrije trap nemen van op links, de scherpe voorzet belandde in doel. 0 – 1. VC zat goed in de match. Halfweg de eerste helft haalde Van Braeckevelt verrassend uit, de bal vloog niet ver, boven de lat van Brosens, over. Aan de overzijde deed Vanlommel hem dat  na, maar de bal ging een metertje naast. In de 37e minuut glipte Dillen ei-zo-na door de Kalmthoutse achterlijn.

Even later stond Jens dan toch oog-in-oog met doelman Fosco, die met de voet nog net kon redden. Het was maar uitstel want met de rust in zicht bereikte Auwers Hoefnagels en Niels prikte naast Fosco de 0-2 op het bord.

Wie in de tweede helft een stormloop van Kalmthout verwachtte, kwam bedrogen uit.

Een schot van Hoefnagels zette de thuisploeg al meteen aan om achterin attent te blijven. Elke intentie van de thuisploeg werd vakkundig in de kiem gesmoord. De bezoekende defensie stond pal en straalde zelfs rust uit. De

0-3 hing meer in de lucht dan een tegentreffer. In de 57e minuut werd Dams mooi vrijgespeeld. Fosco kon nog net in hoekschop duwen. Enkele minuten later was het de beurt aan Vanlommel, maar Fosco behoedde zijn  ploeg voor de doodssteek. Een vooral volwassen VC was nu heer en meester en vond steeds voetballend een oplossing.

Minuut 69, Convalle geraakt met een dubbelpass tot voor Fosco, lobde de thuisportier maar de bal stierf tegen de onderkant van de deklat. Elke Kalmthoutse aanval eindigde bij een secuur verdedigend Herentals. En slag om slinger verscheen een rode speler voor Fosco. Met nog minder dan 10 minuten te spelen was het de beurt aan Hoefnagels om de wedstrijd te beslissen. Niels duwde de bal voorbij Fosco, maar de  bal hobbelde een half metertje naast het lege doel buiten.

In de 88e minuut was het dan toch zover. Kalmthout verzond een zoveelste hoge bal. Maar nu kreeg Vanhaelst er zijn hoofd tegen en Brosens was geklopt. 1-2.

Bij een akkefietje in de 90e minuut dacht iedereen dat de wedstrijd gelopen was. We tellen minuut 96 : op een eerdere onschuldige hoge bal, die een belaagde Brosens eerst nog weg kreeg, kon Konings tot ieders verbazing dan toch nog gelijkmaken: 2-2. Meteen het laatste wapenfeit.

De gevoelens bij de bezoekers waren dubbel, een punt bij een ploeg uit de top 5 is zeker niet slecht maar VC had heel lang uitzicht op een toch wel verdiende driepunter. Toch gaat VC, met deze ingesteldheid, nog wel onverwachte punten pakken.

Volgende zondag moet VC eerst voorbij Wuustwezel in een rechtstreeks degradatieduel. Aanvang om 15:00 uur.'