In een gelijkopgaande eerste half uur trof de lob van Ken Van Bouwel de deklat. Maar dan voerden de bezoekers de druk op en moest doelman Olieslagers zijn kunnen tonen bij pogingen van Vergeylen en Silva terwijl de doorgebroken Peeters voorlangs besloot.

Ook in de tweede helft waren de doelpogingen op één hand te tellen. Tot Bruynseels in de 75e min onderuitgehaald werd en Slechten een enige kans kreeg om zijn ploeg op voorsprong te schieten.

Doelman Snijders dacht er evenwel anders over.

In de slotminuten riepen ook de bezoekers om een strafschop voor handspel, maar daar werd geen gevolg aan gegeven. Het aanhoudend protest leverde Raf Peeters wel zijn 2e gele kaart op.

VC Herentals speelde met :

Olieslagers – De Swert (46’ Slechten) – Van Doninck – Wouters – Baert – Van Bouwel – Bruynseels – Van Der Schraelen – Baeten – Van De Weyer – Van Peer.

Wilrijk:
Snijders – Van Der Zijp – Michiels – Peeters – De Smedt – Silva (65’ Ysewijn) – Janssens – Pals (Eysackers) – Vergeylen – De Woyer – Van Der Heyden.

Gele kaarten: Van Peer
Rode kaart: Peeters (2x geel)
Scheidsrechter: Kristof Van De Cruys
Aantal toeschouwers: 350.

Gekwetstenboeg Henco-boys

Bij Kevin Dufraing werd in Genk een breuk aan zijn voet vastgesteld. Een operatie dringt zich vermoedelijk op, zodat het seizoen er voor Duffy opzit.

Marc Van Grieken hoopt tegen eind januari weer speelklaar te geraken.

VC Herentals trok een nieuwe spits aan, die vermoedelijk volgende zondag speelgerechtigd zal zijn.

De 23-jarige Yves Minu uit Schoten die vorig seizoen bij Capellen speelde. Vlak voor het afsluiten van de transferperiode kreeg hij te horen dat zijn contract niet zou verlengd worden. Maar toen was het te laat om nog een nieuwe club te zoeken en te vinden. De jeugdreeksen doorliep hij bij Beerschot en Antwerp. Hij tekent bij VC een contract tot einde seizoen.

Tekst J. Flamand / beelden Guy Verellen / Nnieuws.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws :

Herentals moest het in zijn eerste wedstrijd na de winterstop opnemen tegen Wilrijk.  In de heenronde moesten de Henco-boys niet onderdoen voor het Antwerpse team maar verloren door individuele fouten wel met 2-0.

Het slechte nieuws voor de wedstrijd kwam van Kevin Dufraing, die door een breuk in de voet een streep onder zijn seizoen mag trekken, een absolute aderlating voor VCH.  Positief nieuws was dat de schorsing van Nick Van Peer achter de rug was.

De eerste kans was voor de thuisploeg kwam op naam van Steffe Baeten maar zijn schot zoefde over.  Tien minuten kon Baert na een fantastische rush door de bezoekende defensie oprukken maar zijn poging werd nog nipt in hoekschop verwerkt.

De thuisploeg had in de aanvangsfase de meest aanvallende intenties en toonde dat via De Swert die op links de vrijstaande Van Bouwel kon bereiken maar zijn schot belandde op de bovenkant van de lat.  Wilrijk dat nog niet erg veel had laten zien werd plots op 3 minuten tijd evenveel keer gevaarlijk, telkens na een stilstaande fase.

Eerst besloot De Smedt een vrijschop in de grijparmen van Olieslagers, een minuutje later mikte hij nipt over en een handenvol seconden later mikte hij zijn derde vrije trap tegen de paal.  Ook de laatste kans van de eerste helft was voor de bezoekers maar Pals kon een  unieke kans dankzij een sublieme redding van Olieslagers niet afronden.

Tijdens de rust bleef De Swert in de kleedkamer, Slechten was zijn vervanger.  Het spelpeil behaalde echter een bedroevend niveau, ondanks de goede intenties werden er weinig of geen voetballende acties op de mat gelegd.  Bijna kreeg rood-wit de hulp van Janssens die een voorzet van Slechten net niet in eigen doel verwerkte.

Een minuutje later schilderde Slechten nog een vrije trap in de grijparmen van Snijders maar de grootste kans was een kwartier voor affluiten voor diezelfde Slechten weggelegd.  Nadat Bruynseels in de zestienmeter werd neergelegd (foto boven) floot V.D.Cruys een terechte strafschop voor de thuisploeg maar Slechten besloot te zwak en weg was de unieke mogelijkheid.

Enkele minuten voor affluiten appelleerde ook de bezoekers voor een strafschop na een vermoedelijk handspel maar dit keer werd de bal niet op de stip gelegd.  Wilrijk moest uiteindelijk nog met zijn tienen verder na een tweede gele kaart voor Peeters.  De thuisploeg kon echter niet profiteren van de man meer situatie.

Herentals moest dus tevreden zijn met een scoreloos gelijkspel en dat mag gerust een correcte uitslag genoemd worden.  De betere kansen waren dan wel voor Wilrijk maar een gemiste strafschop en een bal op de deklat zorgen ontegensprekelijk toch opnieuw voor een klein wrang gevoel.  Volgende week wacht een verplaatsing naar St. Job.
VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Wouters Thomas;  Baert Robin;  Van Bouwel Ken;  Bruynseels Miguel;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick.
Bank:  Dams Pieter;  Marien Robin;  Slechten Jochen;  Van Genechten Steven
Vervangingen:  45e  De Swert Birger voor Slechten Jochen
Gele kaarten:  Van Peer Nick  (2e ).