VC Herentals won moeizaam maar verdiend van een stug spelend Heikant. De bezoekers kwamen al na 1' op voorsprong toen doelman Olieslagers een vrijschop in de voeten van een bezoekende aanvaller duwde en die niet miste.

Op het kwartier kwam VC Herentals gelijk toen 2 spelers van de thuisploeg niet konden scoren en topschutter Jeroen Van De Kerkhof de bal over de bezoekende doelman inschoot. Enkele minuten laten kopte Van De Kerkhof op voorzet de 2-1 binnen. De bezoekers gaven niet af en op zijn beurt kopte Michiel Buts de 2-2 naast doelman Olieslagers.

Na de pauze bleef de thuisploeg op zoek gaan naar de winnende treffer maar keer op keer werden de kansen gemist. Trainer Beyens bracht Baeten, Mariën en Caers nog in en VC Herentals ging beter draaien. De thuisploeg haalde uiteindelijk nog de driepunter binnen nadat Van Leerdam een vrijschop knap inschoot. In de slotfase werd Robin Mariën nog foutief gestuit in de grote rechthoek maar de scheidsrechter vond dat het welletjes geweest was en floot even later af.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput

Voor de tweede week op rij ontving VC Herentals op eigen veld bezoekers met paars-witte kleuren.   Met de komst van Heikant stond er dan wel geen indrukwekkende affiche zoals een week eerder tegen Beerschot Wilrijk op het programma, toch kon men onze tegenstander van vandaag beter niet onderschatten.  De laatste weken liet Heikant enkele knappe resultaten optekenen én zij hebben de punten nog nodig in de degradatiestrijd.  Bij Herentals ontbraken Niels Mariën (nog niet wedstrijdfit) en Van Bouwel die vorige week opnieuw last kreeg van zijn snijwonde boven de knie.  Wel van de partij was Van Leerdam die na een weekje uitzieken zijn plaats in de kern opnieuw opname. 

Dat Heikant niet gekomen was om zich vrijwillig naar de slachtbank te laten leiden werd al heel snel duidelijk.  Nog voor de eerste minuut verstreken was klommen de bezoekers op voorsprong nadat Van Dessel in twee tijden kon binnen werken.  Herentals reageerde prompt via een snel genomen vrije trap van Van Grieken naar Van De Kerckhof maar onze spits besloot pal op doelman Haegemans.  Aan de overzijde verdubbelde Heikant bijna de score wanneer na mistasten in de thuisdefensie plots El Moussaoui voor Olieslagers verscheen maar gelukkig voor rood-wit schoot hij hoog over. 

Herentals nam de wedstrijd in handen en dat loonde al snel.  Na een vlotte combinatie over verschillende stations kopte Van De Kerckhof het leder tot bij Vlaeymans, Sam kreeg niet onmiddellijk een goede schietkans en behield goed het overzicht door de bal opnieuw af te leggen voor Van De Kerckhof die met een droge knal in het dak van het doel de bordjes opnieuw in evenwicht bracht.  Enkele minuten later klom Herentals zelfs op voorsprong wanneer Van De Kerckhof een loepzuivere voorzet binnenknikte.  Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong want Buts scoorde nog voor het halfuur achterwaarts met het hoofd, 2-2.  De wedstrijd moest in het laatste kwartier van de eerste helft wat aan snelheid inboeten,  enkel Van Grieken kreeg nog een schietkans maar Haegemans ging goed plat.  

Tijdens de pauze bracht trainer Dijckmans van Heikant de pijlsnelle Madah in de ploeg en dat loonde bijna onmiddellijk.  Madah besloot na een snelle uitbraak op de buitenkant van de paal.   Herentals kon niet echt overuigen en de kansen kwamen vooral van de bezoekers.  El Moussaoui wist een dot van een kans echter niet te verzilveren.  Ook Madah’s poging belandde slechts een metertje naast doel.  De Herentalse coach Beyens anticipeerde door Vlaeymans en De Swert naar de kant te halen en vers bloed in te brengen via Caers en Robin Marien.  Niet veel later baande Van Leerdam zich een weg door de hele Heikant defensie, omspeelde ook de doelman maar moest net iets te ver uitwijken om de bal ook nog in de lege kooi te leggen.  Heikant had zijn beste pijlen verschoten maar ook Herentals had het erg moeilijk om kansen bijeen te voetballen. 

Een vrije trap van Van Leerdam kon nog net door Van De Kerckhof met het hoofd beroerd worden maar Haegemans gaf geen krimp.   Vijf minuten voor affluiten viel de wedstrijd toch in een beslissende plooi.  Vanop een goeie twintig meter krulde Van Leerdam een vrije trap magistraal in de rechterbovenhoek.  Een doelpunt om in te kaderen!  De veer bij de bezoekers was nu definitief gebroken en de thuisploeg kreeg nog enkele kansen op de counter om de klus helemaal te klaren maar telkens bleef de afwerking in gebreke. 

VC Herentals won zijn wedstrijd tegen Heikant met 3-2 en eerlijkheidshalve mogen we stellen dat de bezoekers toch wel een puntje verdiend hadden.   Toch haalde de winnaarsmentaliteit van rood-wit opnieuw de bovenhand en bezorgden de supporters een nieuwe zege.  Volgende week wacht met Antonia (zaterdagavond, 20u) een erg lastige verplaatsing.  Onze tegenstander zal zeker revanchegevoelens koesteren na hun zware nederlaag in de heenronde.   Herentals zal al zeker niet kunnen rekenen op R.Mariën die geelgeschorst moet toekijken.  Ook Van Bouwel en N.Mariën zijn hoogst twijfelachtig voor hun aantreden in Antonia.  

VCH speelde met:  Olieslagers Steven; Thomassen Martijn; Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Leerdam Ilja; Dillen Robbe; Van Der Schraelen Thomas; Van De Kerckhof Jeroen; Van Grieken Marc.

Bank:  Dams Pieter; Mariën Robin; Caers Niels; Baeten Steffe. 

Vervangingen: 65e  Caers Niels en Marien Robin voor Vlaeymans Sam en De Swert Birger ;  68e  Baeten Steffe voor Van Grieken Marc. 

Gele kaarten:  Robin Marien (3e geel, geschorst tegen Antonia) ;  Van Leerdam Ilja (1e)

Doelpunten:  1e  Van Dessel Dries  0 – 1 ;  17e  Van De Kerckhof Jeroen  1 – 1 ; 21e  Van De Kerckhof Jeroen 2 – 1 ; 27e  Buts Michiel   2 – 2 ; 85e  Van Leerdam Ilja  3 - 2.