Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals wint overtuigend tegen Wiekevorst : 4-1

Foto VC Herentals

Roodwit pakte nog eens 6 op 6. Het was al een hele poos geleden. Slachtoffer van dienst was Wiekevorst. Een jonge ploeg die vrank en vrij kwam voetballen op Sint Janneke, maar die uiteindelijk de duimen moest leggen.

"De wedstrijd begon in hoogste versnelling tussen 2 ploegen die zo snel mogelijk de openingstreffer naar zich wilden toetrekken", zegt Jan Deckers, communicatie VC.    "VC speelde volwassen met vele combinaties. Echt bedreigen van doelman Vermeulen was er in de beginfase niet bij, maar VC combineerde zich vlot naar het Wiekevorstse doel. In de 11e minuut werd Vanlommel vrijgespeeld, een kolfje naar de hand van Dries, maar zijn schot trof de onderkant van de deklat. Even later ging Dries weer aan de haal maar schoof het leer nipt aan Vermeulen maar ook aan de verste paal naast. Wiekevorst zaaide, met zijn 2 snelle spitsen, regelmatig voor paniek in de roodwitte defensie maar doelman Vandijck bleef meester over de situatie.

VC ging dan nog meer nadrukkelijk op zoek naar goals, voerde de druk op. Schoten van Ziedins, Dillen en Vanlommel werden door Vermeulen simpel gepareerd. Even na het half uur ging Vanlommel dan toch scoren maar zijn poging spatte op de paal uiteen. Dit kon niet blijven duren. De opmerkelijkste fase van de wedstrijd was weggelegd voor Jens Dillen.

De “witte” stak lateraal het ganse terrein over, daarbij hij een vijftal bezoekers voorbij liep, draaide en deed dat nog eens over naar de andere kant. Het leverde echter niks op, maar het oogde wel spectaculair. En dan… als een donderslag bij heldere hemel, kwam Wiekevorst op voorsprong. De snelle Helsen werd afgezonderd en die legde de bal beheerst, buiten bereik van Vandijck in doel. 0-1 VC even van slag maar lang duurde het niet vooraleer de aanvallende intenties terug werden opgepakt. Met almeteen een mogelijkheid voor Vanlommel.

Nu moest Vermeulen echt aan het werk. Herentals bleef geduldig de vrije man zoeken en wou de achterstand nog voor de pauze ongedaan maken. 3 minuten na de bezoekende treffer lukte VC daar dan toch in. Weer werd Vanlommel vrijgespeeld in de rug van de bezoekende defensie en nu had Vermeulen geen kans 1-1 Alles was te herdoen in de tweede helft.

De toeschouwers kregen terug een zeer dominant VC te zien met vele mooie combinaties. En Vermeulen moest overuren kloppen. Rond het uur schoot Sproelants in het zijnet. Wat later haalde Vermeulen een zwaar schot van Ziedins uit zijn doelvlak en kon een verbouwereerde Sas niet afwerken. Halfweg de tweede helft werd Dillen, na alweer een uitstekende combinatie, onderuit gelopen in de grote rechthoek.

De 11-meter werd, door Vanlommel, keurig omgezet. 2-1 En VC wou meer. Bleef dominant voetbal brengen. Minuut 75 : na een combinatie door het centrum was Somers eerder bij de bal dan Vermeulen, en besloot enig mooi, overhoeks in doel  3-1.

 

Een bezoekende hoekschop zorgde nog even voor wat paniek achteraan. Maar het roodwitte orgelpunt kwam er, na alweer een puike combinatie. Het leer kwam bij Ziedins en die legde de bal, buiten bereik van Vermeulen, in het mandje. 4-1 Mits wat koelbloedigheid had de score nog uitgediept kunnen worden maar het was mooi geweest.

VC staat met 2 winstwedstrijden op 2  mee aan de kop van de rangschikking. Wat opviel was het volwassen spel van de thuisploeg met weinig afval. Toch overheerst het gevoel dat de waarde van de tegenstrevers nog niet volledig gekend is. We vermoeden dat er 2 partijen zijn : ploegen waar VC nooit punten mag tegen laten en ploegen die het roodwit wel eens heel lastig zouden kunnen maken. Hoe langer het roodwitte succes duurt, hoe meer vertrouwen de ploeg tankt.

Volgende zondag trekt VC naar Westerlo Kemphanen. Spinn-off jeugdploeg van VC Westerlo. Het vorige Immer Oost. Aanvang om 15:00 uur."

Foto : verdiend feestje in de VC-kleedkamers / VC.

Foto VC Herentals

Deel dit artikel