VC Herentals behaalde na een spannende partij een meer dan verdiend gelijkspel. Toch laat het tegendoelpunt van Verb. Arendonk vlak voor de rust een wrang gevoel na. De bal verdween in het net na een duidelijke fout op thuisdoelman Olieslagers.

Verb. Arendonk voetbalde in de 1e helft zo goed als geen enkele kans bij mekaar.

Bij de thuisploeg maakte Minou zijn debuut in de spits. Het was in die eerste helft wachten tot het half uur vooraleer Baeten een voorzet van Minou overschoot.

Net voor de rust was er eerst een gele kaart voor een schwalbe van Kevin Baert al had de bal ook op de stip gekund. Het doelpunt viel aan de overkant met de duwfout op doelman Olieslagers die niet gefloten werd.

VC Herentals voetbalde na de rust nog beter als geheel en kreeg heel wat kansen. Robin Mariën deed het prima als linksback en Bruyseels werkte hard. Bruynseels kopte een voorzet van Van de Weyer prima in doel: 1-1.

De thuisploeg speelde snedig maar Baert trapte elke keer in de buitenspelval of besloot overhaast. Aan de overkant moest doelman Olieslagers met een paar prima reddingen de 1-2 voorkomen.

Het bleef spannend, Thomas Wouters kreeg bij de thuisploeg nog een 2e gele kaart. Verder dan de 1-1 kwam VC Herentals niet meer.

Zaterdagavond  voetbalt VC Herentals in Lille.  Een streekderby voor belangrijke punten voor beide teams.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws :

Na de erg magere 1 op 6 tegen Kaart en Deurne kon rood-wit zich niet verzoenen met nieuw puntenverlies tegen Arendonk, die de laatste weken wél punten kon sprokkelen.

Dat dit opnieuw een erg moeilijk opdracht zou worden was op voorhand al geweten.  Naast enkele spelers die voortijdig afhaakten,  kan rood-wit voor de rest van het seizoen ook geen beroep meer doen op Dufraing en Van Grieken.  Bovendien moesten Van Bouwel en Van Doninck  geschorst toekijken na hun rode kaart van vorige zondag.  Genoeg kopzorgen dus om Arendonk partij te geven.

Het wedstrijdbegin leerde ons al snel dat de spelers de boodschap goed begrepen hadden.  Al vlug kon Baert aanleggen maar zijn schot miste compleet de goede richting.  Even later kon Van Peer richting doel koppen maar de bezoekende doelman bokste de bal in hoekschop.

Herentals bleef de ploeg met de grootste aanvalsdrang en toonde dat via een knappe steal van Minu die de bal via een Arendonks been voor doel kon brengen, recht in de  voeten van Baeten die echter onbesuisd over doel besloot.   Ook Minu en Van Der Schraelen  gingen hun kans met schoten op afstand maar Todaro gaf geen krimp.

Vanaf dat moment achtte de scheidsrechter zich klaar voor een one man show.  Eerst werd Baert overduidelijk neergehaald in de zestienmeter.  In plaats van een logische strafschop werd Robin bestraft met een geel karton wegens “swalbe”.

Je kan het de scheidsrechter nog enigszins pardonneren met de laaghangende zon...  Maar wanneer enkele minuten later doelman Olieslagers bij de eerste Arendonkse aanval wel erg fel werd gehinderd, zodoende hij de bal moest lossen en een bezoeker het leder zomaar mag binnentrappen zonder dat dit als fout bestraft werd, was het toch wel heel duidelijk dat de “baas op het veld” een erg vroege zonneslag had opgelopen.

Bovendien werd Olieslagers, die op een erg beschaafde manier verhaal wilde halen, prompt bestraft met een gele kaart.  Nog geen minuut later weerklonk het rustsignaal, Herentals stond dus onverdiend 0-1 in het krijt, dankzij…. u weet het wel.

De tweede helft bracht aanvankelijk minder spankracht, Herentals had een licht veldoverwicht maar het bleef erg moeilijk om kansen bij elkaar te voetballen.  Arendonk voetbalde in een zetel en verspilde weinig energie.  Na een uur werd Slechten in de ploeg gebracht voor een verdienstelijke Minu.

Enkele oogflitsen later eindelijk een vloeiende thuisaanval met Van De Weyer die via de rechterflank een loepzuivere voorzet afleverde en Bruynseels knikte mooi binnen.   Rood-wit bleef proberen, Arendonk bleef controleren.  Baert vuurde voor Herentals op doel terwijl voor de bezoekers Keersmaekers gevaarlijk was.

Vijf minuten voor affluiten kreeg VCH dé kans om alsnog de verdiende zege binnen te halen, Baert werd knap in het straatje gestuurd door Marien, maar de bezoekende doelman was sneller op de bal en weg was de unieke kans.  Het werd zelfs nog zuurder voor de thuisploeg wanneer Wouters met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

Herentals behaalde dus een 1-1 gelijkspel tegen Arendonk.  Niet het resultaat stemde VC tevreden, al waren daar diverse factoren voor, wel de geleverde inzet in vergelijking met de vorige wedstrijden.  In het algemene klassement haalt Kaart ons wel bij na een afgetekende 8-0 zege tegen de B ploeg van Gooreind, maar Wuustwezel en Lille laten opnieuw een steek liggen.

De volgende wedstrijd brengt VC zaterdagavond naar Lille.  Die ploeg zal de 6-1 nederlaag uit de heenwedstrijd absoluut willen doorspoelen met een zege, Herentals is dus gewaarschuwd.  Van Bouwel en Van Doninck keren terug uit schorsing, Wouters moet op zijn beurt geschorst toekijken.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Marien Robin;  Wouters Thomas;  Minu Yves;  Baert Robin;  Bruynseels Miguel;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick.
Bank:  Dams Pieter; Raeymaeckers Kai;  Slechten Jochen;  Van Genechten Steven
Vervangingen:  60e  Slechten Jochen voor Minu Yves ;  67e  Van Genechten Steven voor De Swert Birger
Gele kaarten:  Olieslagers Steven (1e);  Baert Robin (1e)
Rode kaarten:  Wouters Thomas (2x geel)
Doelpunten:  44e  0 – 1  ;   60e  Bruynseels Miguel    1 - 1.

Beelden Guy Verellen / Ludo Coenen / Nnieuws.