Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals wint vlot van Zwaneven 4-1 : '2e helft totale ommekeer voor roodwit'

VC Herentals

Er was eens… een Nederlandse dichter, die beweerde dat alles kan verkeren. Zondag ging die uitspraak zeker op voor roodwit. In de eerste helft liep het van geen meter, de tweede helft regende het plots VC-goals.

'Vorig seizoen was Zwaneven één van de twee ploegen waartegen VC geen enkel punt kon pakken', weet Jan Deckers, VC-pr. 'Dit seizoen bengelt de ploeg uit Oud Turnhout onderaan. We noteerden een lange VC studieronde, ééntje van 45 minuten. De bezoekers uit Zwaneven lieten de bal simpel en verzorgd van voet naar voet gaan. Bij de thuisploeg leek elke bal in Zwaneven-voeten te eindigen.

Doelman Brosens kon alles wel onschadelijk maken, maar in de 19e minuut daagde, na slordig uitverdedigen alweer, een blauwhemd voor hem op, Cedric redde eerst nog, evenals een tweede poging, maar op een derde moest hij zich gewonnen geven. 0-1 Enkele minuten later kreeg een bezoeker weer een vrijgeleide naar het Herentalse doel, maar Brosens voorkwam de dubbele achterstand.

De thuisploeg bleef slordig acteren en kreeg geen poot aan de grond. In de 39e minuut was het alweer alarmfase rood. Brosens kon alweer het tij keren. Een minuutje later was het dan toch zover. Op hoekschop plukte Brosens de bal, werd belaagd en de bal viel in doel. Gelukkig maar wel terecht ging het Zwanevense feest niet door. VC haalde de rust met een kleine achterstand, maar had dat dit seizoen nog niet kunnen omkeren. Zwaneven-doelman Debacker had letterlijk geen bal gezien. Zijn opponent aan de overzijde was de grote meneer van de eerste helft. En da’s geen goei teken. Was dit Zwaneven wel de ploeg uit de kelder van het klassement.

Tot overmaat van ramp moest Wouters, toch een sterkhouder in de VC-defensie,  geblesseerd, vervangen worden.

Trainer Frank Braeckmans (foto) legde een andere bezetting op het veld en  plots sloeg alles om. Ziedins, in steun bij Laenen, was duivel-doet-al. En nu was ’t de beurt aan Brosens om 45 eerder rustige minuten te beleven. Aan de overzijde wisten ze niet wat ze meemaakten.

Een blijkbaar voor de rust gespeelde wedstrijd bood plots geen zekerheid meer over winst. In de 54e minuut slalomde Ziedins door de Zwanaven-defensie maar werd foutief gestuit. Strafschop. Vanlommel kweet zich van die taak, stuurde Debacker de verkeerde kant op en de bordjes hingen zowaar weer in evenwicht. 1-1 De thuisploeg had bloed geroken. Een paar minuten later kreeg Ziedins de bal bij Dillen.

Jens kneep naar binnen en borstelde de bal mooi in de kruising. 2-1 De ene na de andere doelrijpe kans kwam op Debacker af. In de 63e minuut mocht Herentals een vrije trap nemen van aan de zijlijn. Vanlommel trapte de bal op het hoofd van Hoefnagels en die knikkerde de 3 -1 tegen de touwen.

Van een ommekeer gesproken. Er doken nu regelmatig veel roodhemden op voor het Zwanevense doel. VC had de overwinning zo goed als beet. Er werd veel secuurder verdedigd en de bezoekers werden ver weg van het eigen doel opgevangen. In het slot ging de aalvlugge Thiels aan de haal, vond de achterlijn en Ziedins en Ilyano tikte simpel de 4-1 binnen. De wedstrijd met 2 gezichten was gelopen. En gelukkig beslecht in het voordeel van de thuisploeg.

Vooraf werd  gespeculeerd over een minstens 4 op 6 in het komende tweeluik Zwaneven - Lentezon. Aan de rust zagen we veel vragende, onbegrijpende  gezichten. Dat sloeg na de wedstrijd om in ongeloof maar toch ook voldoening. Wat er ook van zij, de eerste wedstrijd leverde een driepunter op. We hopen zondag op een positief vervolg. Met een gunstig resultaat klimt VC wel ver weg van de gevarenzone.

Dus: zondag is er weer een thuismatch en wel tegen Lentezon Beerse. Aftrap om 14:30 u. Vooraf is er een restaurantdag voorzien.'