Een onkennelijk zwak Herentals is er op geen enkele moment in geslaagd om de bezoekers iets in de weg te leggen. Bovendien kreeg Wesley Peeraer een totale vrijgeleide om na amper 5' de score te openen, 0-1.



Op het half uur kon Thomas Aertsen de score verdubbelen, 0-2.  Net voor rust kreeg Miguel Bruynseels een kansje, die je in normale omstandigheden zelfs niet zouden vernoemen in een verslag…

Na de koffie zagen we een iets gretiger Herentals, maar het onvermogen bleef ook nu pijn doen aan de ogen.  Wuustwezel kreeg alle ruimte om de tegenaanval te spelen, zodat het eerder 0-3 had kunnen worden  dan 1-2.
Herentals diende wel aan te treden zonder Van der Schraelen, Van de Weyer en Van Bouwel.

Een diep teleurgestelde VC-trainer Luc Beysen : 'Na 5' zag ik al aan de jongens dat ze alles té gemakkelijk opnamen.   Na de 6 op 6 tegen zogenaamde 'toppers', dacht iedereen 'we gaan Wuustwezel even inpakken'.  Dat is anders uitgekomen.   Tegen Houtvenne zaterdag wil ik een andere ploeg zien'.

Rood-wit moet stilaan extra gaan rekenen voor het behoud : o.a. achtervolgers Kaart en Arendonk wonnen hun match.

Toeschouwers: 250
Herentals: Olieslagers, De Swert, Van Doninck, Mariën, Wouters, Baert, Slechten, Bruynseels, Baeten, Van Genechten, Van Peer.
Wuustwezel: Pietersma, Daemen, Brijs, De Keyzer, Vissers, Van Aklen, Stevens, Peeraer, Peeters, Aertsen, Van Hooydonck
Vervangingen: 62’ Van Grieken voor Bruynseels en Van Impe voor Vissers,  75’ Vermeiren voor Peeters.
Gele kaarten: Brijs (W) en Wouters (H).
Doelpunten: 5’ Peeraer 0–1  -  28’ Aertsen 0–2.
Scheidsrechter: Rudi Verbruggen.

Volgende zaterdagavond speelt VC op  Houtvenne (aanvang 19.30u). 

J. Flamand / VC / N.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput :


VC Herentals ging na de recente zes op zes op zoek naar nieuw puntengewin tegen Wuustwezel.  Winst betekende een erg grote stap richting behoud, bij verlies hielp het de bezoekers opnieuw een rol van betekenis spelen in het degradatiedebat. 

Rood-wit kwam wel gehavend aan de aftrap vermits Van De Weyer en Van Der Schraelen geschorst moesten toekijken terwijl Van Bouwel nog altijd last ondervond van zijn blessure en niet wedstrijdfit werd verklaard.
 
De thuisploeg begon laks aan de wedstrijd wat in een erg vroeg doelpunt van Wuustwezel resulteerde.  Peeters kon totaal ongehinderd een inzenden vanop de linkerflank binnenwerken en Herentals stond meteen met de rug tegen de muur. 

De toeschouwers kregen geen reactie te zien van rood-wit , integendeel, na een halfuur werd het zelfs 0-2 waardoor Herentals voor een loodzware opdracht stond om het tij nog te doen keren.  Enkele minuten voor de koffiepauze kwam VCH toch een eerste keer de neus aan het venster steken maar Bruynseels besloot aan de tweede paal in één tijd naast.
 
Tijdens de tweede helft was het balbezit wel voor de thuisploeg maar deed er erg weinig mee.  Een kopbal van Slechten op voorzet van Baert ging een meter over doel en een vrije trap van diezelfde Slechten ging nipt over. 

Herentals probeerde er een slotoffensief uit te persen en leek daar even in te slagen via een listig balletje binnendoor van Van Grieken naar Slechten maar het lobje van Jochen werd door de bezoekende goalie doorzien.  In het laatste kwartier waren de betere kansen nog voor de bezoekers die dreigden via Stevens en Van Impe maar de afwerking bleef in gebreke.
 
Herentals verliest dus vrij kansloos van Wuustwezel met 0-2 wat de recente zes op zes toch enigszins doet verbleken.  Bovendien  brengt rood-wit een concurrent weer volledig in de strijd om het behoud.  

Met een verplaatsing naar Houtvenne en een thuiswedstrijd tegen Mariekerke zal het weer een hele klus worden om de “verloren” punten in te halen…
 
VCH speelde met :  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Marien Robin;  Wouters Thomas;  Baert Robin;  Slechten Jochen;  Bruynseels Miguel;  Baeten Steffe;  Van Genechten Steven;  Van Peer Nick
Bank:  Dams Pieter;  Raeymaeckers Kai;  Karimanovic Albert;  Van Grieken Marc
Vervangingen:  60E Van Grieken Marc voor Bruynseels Miguel
Gele kaarten:  Wouters Thomas (1e)
Doelpunten
5e  0–1 ;  29' 0-2.