VC Belvoc Belsele - VC Herenthout (Beker van Vlaanderen 1/16e finale): 2-3

Setstanden: 24-26 ; 22-25 ; 25-18 ; 25-18 ; 8-15

Vanaf de eerste set was het duidelijk dat Herenthout het niet cadeau zou krijgen, dat zonder afwezige Jef Van Den Brande en geblesseerde Koen Jacobs aantrad. De start was moeizaam, maar na enkele harde slagen van Ben Cloots in het midden konden we nipt de set binnen halen.

In de tweede set slaagde Herenthout er niet in om zijn niveau van vorige week te halen. Door vele betwistbare fases van de beide scheidsrechters geraakte Herenthout niet volop in zijn geliefde spel. Des ondanks konden ze door de fouten van de tegenpartij profiteren en alsnog de set winnen.

Hetzelfde verhaal in de derde set. Opnieuw discutabele fases die gevolgd werden door globaal protest van de spelers en supporters. Een gele kaart voor gans de ploeg was het gevolg. De veer leek gebroken voor Herenthout dat in de loop van set 3 en set 4 ondermaats presteerde. Belsele profiteerde hier optimaal van en kon een beslissende vijfde set afdwingen.

In de beslissende set kon Herenthout onmiddellijk uitlopen tot 5-8 dankzij Sven Woestenborghs op de hoekaanval. Door een goede opslagdruk en organisatie in blok liep Herenthout verder uit en behaalde alsnog de overwinning. Het was een zeer moeilijke wedstrijd, maar onze winnersmentaliteit is zo groot. Dat is net de sterkte van deze groep, dixit libero Kevin Dillen