U bent hier

VC Poederlee Jos Loots (78) : 'Al méér dan 50 jaar duvel-doet-al voor de Hegge-boys' (2)

Lille
08.09.2019 - 22.42u
Door: Herman Gezelle

Poederlee heeft een lange en intense clubgeschiedenis. KFC Poederlee deed het eind jaren 80 heel goed in 3e Nationale Klasse en eindigde er de volgende seizoenen makkelijk in de middenmoot. In 1997 haalden de Hegge-boys daar zelfs een plaats in de eindronde, hoewel de club slechts 8e was geëindigd.

De sponsering verliep langs de bekende bouwaannemer wijlen Sus Van Gestel +2009).  Onder zijn voorzitterschap speelde Poederlee aan de Heggelaan zelfs tegen het grote Anderlecht in de Beker van België.

Jos Loots (78) : 'Al meer dan 50 jaar verzorg ik met passie o.a. de public relations van onze club. Je weet wel, zowat den duvel-doet-al.  Zoals in iedere voetbalclub zijn er ups en downs. Ik heb ze allemaal met emotie meegemaakt. 

De hoogdagen in 3e Klasse, de teloorgang in de jaren 90 en tenslotte de niet te vermijden overgang naar VC Poederlee.  Het supporterslegioen is met de intrede van het internet en de veel live-matchen op tv, ook fel veranderd en uitgedund.

Vandaag tegen Noordstar mocht onze kassier zo'n 80 betalenden begroeten.  Alle gepensioneerden mogen sowieso gratis binnen, dus dan kom je met genodigden op zo'n 130 supporters.  In de gouden jaren 80-90 speelden we vaak voor meer dan 1.000 fans.

De sfeer is hier optimaal.  Met T1 Nico Janssens gaan we richting top-5 misschien. Peujel heeft heel toffe en trouwe supporters, dat is uniek', besluit een enthousiaste Jos Loots.

Op de foto : Jos Loots samen met T1 Nico Janssens : een sterk team.

Guy Verellen / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto