VC Poederlee heeft op een drassig veld een ruime 3-0 voorsprong bijna uit handen gegeven na een spannende eindfase.  Niels Vervoort opende de score al in de 2' na een blunder in de SKS-verdediging, 1-0.  Zes minuten  later schoof Jim Amesian de 2-0 binnen (8').  De Hegge-boys zaten op rozen na een knappe fase van Stef Boonen (3-0, 19'). Het bleef kansen voor groen-rood regenen tussen de aanhoudende plensbuien door.  3-0 ruststand.

Na de koffie kwamen de bezoekers meer in het spel en drukten. Tijdens de laatste 10 minuten kantelde de match en counterde blauw-wit 2x efficiënt.  Een onstuitbare doorgebroken Bjorn Swerts schoof de bal tussen de benen van doelman Jürgen Luyten, 3-1 (81').  (foto)

Zeven minuten later legde bij een gelijkaardige fase Robin Ceulemans de eindstand vast, 3-2 (88').  Alle hens aan dek tot affluiten bij de thuisploeg, die een derde misser zich niet meer kon veroorloven. Het bleef 3-2 voor de Hegge-boys.

Nico Bartholomeeusen nieuwe trainer VC Poederlee volgend seizoen

Nico Bartholomeeusen (41) wordt vanaf mei de nieuwe speler-trainer van VC Poederlee.  Nico Bartholomeeusen : 'Voor volgend seizoen wil ik voor m'n team de lat hoog leggen en zeker de eindronde te spelen of toch top 5. Mits wat versterkingen moet dat perspectief lukken. VC Poederlee heeft iets apart, ik voel me hier heel goed, met een tof bestuur dat hogerop wil.'

Joos Van Dijck nieuwe voorzitter

De Herentalse ondernemer Joos Van Dijck (transport) gaat vanaf volgend seizoen als nieuwe voorzitter  VC Poederlee leiden.  Er zit opnieuw schwung in de organisatie van de Hegge-boys.