U bent hier

VCHH maakt uitschuiver bij Topsport Vilvoorde

Herenthout | Kempen regio | Neteland
24.01.2019 - 16.26u
Door: Enna Briers editor

De terugronde van de competitie startte voor VC Heist Delhaize Herenthout met de verplaatsing naar het Euro Volley Center in Vilvoorde. De thuiswedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen door Herenthout, maar voor deze wedstrijd stond de ploeg gehavend op het veld door de afwezigheid van Tine Van Den Bosch (kwetsuur) en Fien Celen (studies).

Het wedstrijdbegin stond aan beide zijden bol van misverstanden en technische fouten, waardoor de teams bij 8 – 8 elkaar nog in balans hielden. Het spelpeil ging verder in de set wel iets hoger, maar met 13 – 13 bleven Vilvoord en Herenthout aan elkaar gewaagd.

Met 15 – 13 was er een licht overwicht voor TSV, maar de bezoeksters hingen hun wagonnetje direct bij aan en draaide de rollen om met 15 – 17 door de zware opslagdruk van Tessa Van Den Dries.

Vilvoorde kreunde, maar brak niet en bleef aanklampen tot 21 – 21. Door stevig afblokkend werk wisten de thuisdames zich met 23 – 21 op een zucht van setwinst te plaatsen maar VCHH stelde opnieuw gelijk met 23 – 23.

Details zouden gaan beslissen over setwinst en met dit in het achterhoofd sloegen de zenuwen bij beide teams toe. Zowel thuisploeg als bezoeksters lieten een setpunt onbenut, maar uiteindelijk trok VCHH aan het langste eind met 25 – 27.

Set 2 bood meer van hetzelfde, maar de speelsters van TSV waren beter bij de les en drukten de dames uit Herenthout in de verdediging en liepen uit tot 9 – 6. VCHH serveerde te zwak om de thuisploeg onder druk te zetten en betaalden deze nalatigheid cash met 12 – 7.

De secure verdediging van TSV en hun goede blokwerk maakten het de aanvalsters van Heist Delhaize Herenthout het leven zuur waardoor de bonus nog verder opliep tot 19 – 11. Uiteindelijk werd de set moeiteloos geïnd door TSV met 25 – 12.

De volgende set was VCHH al wakker geschud en hielden ze gelijke tred met TSV tot 6 – 6, waarna de man in het rood twee maal in de fout en kon TSV hiervan gebruik maken om het laken naar zich toe te trekken met 10 – 6 tot gevolg.

VCHH nam van een time-out gebruik om zich te herstellen en terug aan te sluiten met 11 – 11 en 15 – 15. TSV spaarde echter de krachten niet en bouwde weerom een 4 punten bonus op die echter ook weer werd weggewerkt door Herenthout. 21 – 21 en alle opties waren nog mogelijk.

Enkele slechte recepties van de bezoeksters resulteerden jammer genoeg vrij snel in een setbal voor de thuisploeg, die de set verdiend won met 25 – 21 door hun agressievere spel en betere blokwerk.

In het begin van set 4 leek het dat VCHH de revival had ingezet, maar het slaagde er niet in om Topsport Vilvoorde op achterstand te plaatsen. Het ging weliswaar van 6 – 6 verder naar 7 – 10, maar liet na om door te drukken en gaf het initiatief uit handen.

Een ongeconcentreerd Herenthout onderging hierna de wet van de sterkste, en zag ook deze set uit handen glippen met 25 – 18 waardoor de nederlaag een feit was. Verdiende overwinning voor Topsport Vilvoorde dat duidelijk onder zijn waarde geklasseerd staat, en een Herenthout dat klassiek last heeft om de examenmaand zonder kleerscheuren door te komen.

Volgende thuiswedstrijd is VC Heist Delhaize Herenthout – VC Geel, zaterdag 26 januari om 17 uur in sporthal 't Kapelleke.

imageMeer nieuws

Ex-wielrenner Jurgen Van den Broeck gaat autoracen : nieuwe passie voor Morkhovenaar

Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland 06.07.2020 - 09.05u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg
Heist op den Berg 05.07.2020 - 20.12u

Nieuwe samenwerking en renner voor VDB Cycling Team

Kempen regio 05.07.2020 - 20.10u

Hidrodoe : eerste bezoekers krijgen feestelijk onthaal

Hidrodoe : eerste bezoekers krijgen feestelijk onthaal
Herentals | Provincie Antwerpen 05.07.2020 - 15.27u

Veel interesse voor overname visgroot- en -kleinhandel Arijs

Veel interesse voor overname visgroot- en -kleinhandel Arijs
Herentals | Herenthout | Neteland 05.07.2020 - 07.34u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto