VDAB contacteert voor het eerst in de geschiedenis bijna 120.000 tijdelijk werklozen met een aanbod aan opleidingen, tijdelijke jobs en loopbaanbegeleiding. 70.000 tijdelijk werklozen krijgen in de eerstkomende dagen een mail, 50.000 zullen een brief ontvangen.

Op die manier wil Vlaams minister van Werk Hilde Crevits mensen die tijdelijk werkloos zijn ook kennis laten maken met het uitgebreide aanbod van VDAB en zijn partners.

VDAB beschikt sinds kort over de gegevens van tijdelijk werklozen. Daarvoor was een machtiging nodig om de gegevens te kunnen uitwisselen. VDAB zal nu voor het eerst in de geschiedenis zijn aanbod aan loopbaanbegeleiding, tijdelijke jobs en opleiding aanbieden aan tijdelijk werklozen.

Zo zullen vanaf vandaag, 9 september, 120.000 tijdelijk werklozen rechtstreeks door VDAB gecontacteerd. Daarin zal een aangepast opleidingsaanbod aangeboden worden. Op de website www.vdab.be/blijf-in-beweging wordt alle informatie verzameld.

Hieronder de verdeling per provincie-mails-brieven:

Antwerpen-21242-13497

Limburg-9218-5249

Oost-Vlaanderen-15878-11105

Vlaams-Brabant-12044-11140

West-Vlaanderen-11397-8302

Totaal-69780-49743

Het aanbod van VDAB kan bijvoorbeeld bestaan uit begeleiding bij het aanmaken van een dossier via de servicelijn, het matchen van vacatures, loopbaanbegeleiding aanbieden of (online) opleiding. We hebben de voorbije maanden ook 4 miljoen euro extra geïnvesteerd in extra online opleidingen.

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits: "Tijdelijk werklozen mogen niet aan hun lot overgelaten worden en moeten worden gestimuleerd om ook tijdelijk bij een andere werkgever bij te springen, om opleidingen te volgen of om loopbaanbegeleiding te volgen.

Voor het eerst zal VDAB nu proactief en rechtstreeks tijdelijk werklozen aanschrijven. Dat is uniek. Eerder al werd via sociale media een gerichte campagne gevoerd, maar nu komen daar gepersonaliseerde mails en brieven bij. Op die manier willen we ook voor wie tijdelijk werkloos is alle mogelijkheden die er zijn in de kijker zetten."

Het volledige aanbod van VDAB is terug te vinden op: vdab.be/blijf-in-beweging