Machinale bouwopleidingen zijn van strategisch belang voor de Kempen, gezien het relatieve aandeel bouwbedrijven en aantal bouwarbeiders in de regio. Vrijdagnamiddag reikte de VDAB op de opleidingsinfrastructuur Rietbroek aan 33 leerlingen attesten uit.

Samenwerkingsovereenkomst
Om op een zo kostenefficiënte manier kwalitatief hoogstaande opleidingen te kunnen blijven aanbieden aan leerlingen en cursisten hebben het Sint-Jozefinstituut uit Geel en de VDAB in september vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst afgesloten waarbij de nodige infrastructuur zoals gebouwen, oefenterrein en machines gezamenlijk kunnen worden gebruikt.  Uniek in de provincie Antwerpen.

Bouwfirma De Peuter voorziet naast haar site in Rietbroek infrastructuur voor cursussen, onderhoud en stalling van de machines.

Ook het Fonds voor Vakopleiding in de Bouwsector wordt nauw betrokken bij deze samenwerking.

Zowel de VDAB als het Sint-Jozefinstituut uit Geel zijn zeer tevreden over de lopende samenwerking en willen de mensen op de werkvloer hiervoor uitdrukkelijk feliciteren. Daarnaast willen ze deze mooie samenwerking tussen onderwijs, VDAB, FVB en het bedrijfsleven onder de aandacht brengen.

De lijst van de afgestudeerden :  o.a.
-Auwers Siemen
- Berkmans Stef
- Govaerts Niels
- Mertens Bjarne
- Penasse Garf
- Snels Robin
- Van der Borght Stef
- Vanhoof Sam
- Van Laerhoven Pieter
- Versmissen Mitch.

Beelden Guy Verellen / Nnieuws.