U bent hier

VDAB herstart in de provincie Antwerpen met dienstverlening op afspraak

Provincie Antwerpen
18.05.2020 - 19.17u
Door: Mark Jaspers

Vanaf vandaag kunnen werkzoekenden met een afspraak opnieuw terecht bij VDAB in Antwerpen. Op 25 mei is Mechelen aan de beurt en een week later opent ook het VDAB-kantoor in Turnhout zijn deuren.

VDAB geeft daarbij prioriteit aan werkzoekenden voor wie dienstverlening op afstand niet mogelijk is.

Vorige week opende VDAB zijn eerste kantoren in Gent en Kortrijk. Deze week is Antwerpen aan de beurt. De locaties gaan open voor een beperkt aantal klanten en medewerkers.

Om hun veiligheid te garanderen, zijn er schermen van plexiglas voorzien, en werden er pijlen en andere grondmarkeringen aangebracht om de nodige afstand tussen de aanwezigen te garanderen.

De duurtijd van een gesprek wordt tot een minimum beperkt. Omdat er collectieve beschermingsmaatregelen werden genomen, zijn mondmaskers niet verplicht op VDAB-locaties.

Sinds 17 maart waren alle VDAB-locaties gesloten. VDAB paste zijn dienstverlening aan en organiseerde zich volledig op afstand. Met zijn online en telefonische dienstverlening bereikt VDAB de overgrote meerderheid van zijn klanten.

Maar in sommige gevallen is een goed face-to-face gesprek onvervangbaar. Denk bijvoorbeeld aan anderstaligen die vaker nood hebben aan een intensiever gesprek.

De afspraken op de pas geopende locaties zijn dan ook in eerste instantie bedoeld voor werkzoekenden die VDAB digitaal of telefonisch niet verder kan helpen.

Wie een vraag heeft over werk, kan bellen naar het gratis nummer 0800 30 700. Een gesprek via telefoon of videochat krijgt nog altijd de voorkeur. Enkel als het niet anders kan, krijgt de werkzoekende een afspraak op een locatie.

De werkzoekenden ontvangt dan een brief om de afspraak te bevestigen, met uitleg over de veiligheidsmaatregelen.

Bjorn Cuyt, provinciaal directeur: "De afgelopen weken hebben aangetoond dat bemiddelen op afstand, telefonisch en digitaal, een grote meerwaarde biedt en helemaal ingeburgerd is.

Het heropstarten van de VDAB-locaties, bemiddeling en opleiding, gaat in verschillende stappen en vertrekt vanuit de behoeften van de klant. Ondertussen gaan we ook verder met onze dienstverlening op afstand, een en-en zeg maar."

Overzicht locaties provincie Antwerpen:
Open op afspraak vanaf 18 mei:
VDAB Antwerpen: Copernicuslaan 1, 2018 Antwerpen
Open op afspraak vanaf 25 mei:
VDAB Mechelen: H. Consciencestraat 5, 2800 Mechelen
Open op afspraak vanaf 2 juni:
VDAB Turnhout: Spoorwegstraat 7, 2300 Turnhout

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto