Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VDAB, stad Geel en Horeca Forma willen mensen warm maken voor een job in de horeca

VDAB Horeca
Van woensdag 14 tot vrijdag 16 juni kan je letterlijk en figuurlijk proeven van een job op de Markt in Geel. VDAB plaatst hiervoor een mobiele keukeneenheid op de Markt.
 
Op die manier wil de dienst de vele beschikbare jobs in de horeca promoten.
De horeca beleeft nog altijd moeilijke tijden, door een uitstroom van werknemers en werkzoekenden die hun jobdoelwit veranderden. Hierdoor ontstond een nijpend personeelstekort in de sector.

De cijfers van VDAB bevestigen de nood aan personeel, vooral in de Zuiderkempen. Terwijl we voor Vlaanderen en het arrondissement Turnhout de laatste maanden een lichte daling zien in het aantal ontvangen vacatures voor horecapersoneel, zet deze trend zich nog niet door in deze regio.

 
In het afgelopen jaar ontving VDAB in de Zuiderkempen nog altijd 6,9% meer vacatures voor horecapersoneel dan het jaar voordien. 
 
Troeven
Toch hebben jobs in de horeca heel wat troeven, niet in het minst het veelvuldig contact met klanten en hun appreciatie voor de gastvrijheid en de beleving die je biedt. Daarnaast biedt de sector uitgebreide tewerkstellingsmogelijkheden in uiteenlopende jobs: van kok en hulpkok over zaal- en keukenmedewerker tot kelner en bartender.
 
Om deze verscheidenheid aan jobs in te vullen, staat de horeca open voor alle mensen die goesting hebben om gasten te verwelkomen en een mooie ervaring aan te bieden.

Horecatrailer op de Markt in Geel

 
Stad Geel, Horeca Forma en VDAB willen samen het personeelstekort in de sector aanpakken. Daarom laten ze iedereen letterlijk en figuurlijk proeven van een job in de horeca. Van 14 tot en met 16 juni kunnen bezoekers met horeca-ambities aan de slag gaan in een mobiele keukeneenheid op het marktplein in Geel.
Er worden drie dagen workshops georganiseerd. Deelnemers kunnen op deze manier hun talenten en mogelijkheden ontdekken in de horeca. Daarnaast biedt VDAB informatie over jobs en opleidingsmogelijkheden voor wie nood heeft aan korte bijkomende scholing. 

Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB: “We organiseren korte workshops in onze horecatrailer. Deelnemers maken er al doende kennis met enkele horecatechnieken zoals heerlijke fingerfood en mocktails bereiden, of ze oefenen skills als kelner, samen met ervaren horeca-instructeurs en -medewerkers. Op die manier laten we onze bezoekers hun talenten ontdekken en maken we hen warm voor een job in de horeca.”

Vera Celis, burgemeester van stad Geel: “Wij hechten enorm veel belang aan de horeca op de markt maar ook elders in het centrum en de deeldorpen. Ik besef zeer goed dat deze sector het tijdens de coronacrisis heel moeilijk heeft gehad.

Het stadsbestuur is blij met dit initiatief en hoopt dat het Geels horeca-talent aantrekt zodat we in de toekomst kunnen blijven genieten van een fris getapte pint, lekker eten en een toffe babbel in onze cafés en restaurants.”
VDAB Horeca

Deel dit artikel