Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Veel geplande werken in Grobbendonk tijdens paasvakantie : hinder beperkt

Marianne Verhaert

De gemeente Grobbendonk laat heel wat geplande werken op verschillende locaties in de gemeente tijdens de paasvakantie.

'De werken worden maximaal buiten de schoolperiode en gebundeld uitgevoerd', zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB).   'Zo wordt de hinder enigszins beperkt. Concreet gaat het om volgende drie locaties:

Op de eerste locatie, het kruispunt Lindekens, zijn de werken aan de Lierse en Herentalsesteenweg reeds beëindigd. Tijdens de opmaak van het dossier in 2019 bleek dat de studie van de verkeerslichten en de levering van de lichten behoorlijk wat tijd in beslag zouden nemen. Om deze reden zijn de werken destijds reeds gestart zonder te wachten op het resultaat van de studie over de verkeerslichten. Indien de werken pas konden aanvatten na de studie, zouden vandaag de dag de “moordstrookjes”, de bijzonder onveilige fietsstroken langsheen de N13, nog steeds niet vervangen zijn.

De nieuwe verkeerslichten zijn intussen geleverd en de daarbij horende werken worden nu gestart. Deze zullen vanaf 3 tot 16 april plaatsvinden. Hierdoor zal de Bouwelse steenweg richting Grobbendonk gedurende deze periode afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt tijdelijk een omleiding voorzien langs de Pallieterdreef en de Kabienstraat voor personenvervoer (privé-vervoer en De Lijn). Vrachtwagens dienen om te rijden via Nijlen. Voor fietsers en voetgangers wordt een doorgang voorzien, waardoor zij zich langs de werf kunnen blijven bewegen richting Grobbendonk.

Op de tweede locatie, ter hoogte van het kruispunt Waterwinningsstraat/Leopoldstraat, worden er aanpassingswerken aan het gasnet uitgevoerd door Fluvius. Deze werken zullen drie weken in beslag nemen. Ze starten op 27 maart en eindigen op 14 april. De Waterwinningsstraat wordt afgesloten voor alle verkeer, inclusief voetgangers en fietsers, ter hoogte van de Leopoldstraat. Er wordt een omleiding voorzien via de Hendrik Consciencestraat en Rubensstraat. Op de Leopoldstraat en de Pulse steenweg zullen verkeerslichten worden geplaatst en zal er wisselend verkeer zijn.

Op de derde locatie, de Bevrijdingsstraat, zullen tijdens de paasvakantie beperkte werken plaatsvinden zoals snoeiwerken en kleine herstellingen. Deze werken worden ingepland buiten de spitsuren (tussen 9u en 15u) om de hinder te beperken.

We beseffen dat deze werken hinder met zich meebrengen, maar ze zijn noodzakelijk voor de veiligheid en de verbetering van de infrastructuur. We hebben er alles aan gedaan om de hinder te beperken door de werken maximaal in te plannen tijdens de paasvakantie en ze te bundelen. We vragen daarom om begrip en geduld tijdens deze periode.

Voor meer informatie over deze werken kunt u terecht op de website van de gemeente Grobbendonk of bij de betrokken maatschappijen.'

Marianne Verhaert

Deel dit artikel