U bent hier

Veel interesse voor infomoment 2e fase Masterplan de Met

Kasterlee
03.09.2019 - 18.12u
Door: Mark Jaspers

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en een evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Ondertussen zijn de plannen voor fase twee, de heraanleg van de Markt en de toegangswegen, definitief klaar.

Op maandag 2 september was iedereen die belangstelling heeft voor dit project welkom op het infomoment in het OC Kasterlee. Ongeveer 250 geïnteresseerden woonden de uiteenzetting bij.

Burgemeester Ward Kennes (CD&V) nam als eerste het woord en vertelde wat de vooropgestelde verwachtingen van de gemeente waren.

Nadien gaf DierendonckBlancke architecten toelichting bij het finaal ontwerp, de visie van de beleving, het gebruik van materialen en de groenaanplanting.

Toen was het de beurt aan Sweco Belgium, er werd meer uitleg over de algemene intenties (voorbereidende werken, aanbestedingsprocedure, faseringen,...) gegeven. Ook werd uit de doeken gedaan wat er met het afval- en regenwater zal gebeuren en dat dit in fases zal verlopen.

Nutsmaatschappij Fluvius nam nadien het woord. Er werd uitgelegd dat er heel wat ondergrondse leidingen moeten voorzien worden. Sowieso werken ze naar een haalbare fasering zodat huizen maximaal aangesloten kunnen blijven.

De afkoppelingsdeskundige van Aquafin deed uit de doeken dat de afkoppeling van het hemelwater enkel mogelijk is richting Rulloop en niet in de richting van de Kleine Nete. Tijdens de werken zal de afkoppelingsdeskundige ook op het terrein aanwezig zijn en bij de bewoners op bezoek komen om samen te kijken wat de noden zijn.

Agentschap Wegen en Verkeer kwam ook aan de beurt en vertelde meer over de financiering, het aansluitend project Pastorijstraat/Schoolomgeving en de zone 30.
De werfcommunicator en -manager van Aquafin verduidelijkten hoe mensen op de hoogte kunnen blijven van de werken.

De aannemer en Aquafin zal hen informeren per brief. Ook kan men zich inschrijven op een nieuwsbrief. Deze elektronische brief kan men ontvangen via mail, hierop inschrijven kan via een link op www.kasterlee.be, of via WhatsApp. Hiervoor stuurt men eerst KAS3016 als WhatsAppbericht naar 0474 56 39 12. Vragen stellen kan via het contactcenter van Aquafin.

Als laatste gaf de burgemeester nog antwoorden op vragen uit het publiek. Deze gingen vooral over de mobiliteit en de groenaanplanting.

In de foyer van het OC Kasterlee kon men een kijkje nemen naar de maquette van de tweede fase Masterplan de Met en napraten bij een drankje.

Burgemeester Ward Kennes: "Het was een pittige avond maar ik ben blij dat er zo veel mensen zich zijn komen informeren. Op die manier weten ze uit eerste hand wat de plannen van het Masterplan de Met zijn. Na veel inspraakmomenten is nu het moment aangebroken om de plannen uit te voeren." (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto