Het aantal drugslabs dat dit jaar is opgerold in het Nederlandse Noord-Brabant is bijna gehalveerd ten opzichte van 2020. Het waren er zeker 17, tegen iets meer dan 30 vorig jaar. Dat meldt Omroep Brabant op basis van eigen onderzoek.

De cijfers zijn volgens de omroep bevestigd door de politie. Brabant, dat grenst aan de provincie Antwerpen, is al jaren koploper in Nederland als het gaat om opgerolde drugslabs en opslagplaatsen voor grondstoffen en afval.

De belangrijkste oorzaak van de daling is het feit dat vorig jaar een recordjaar was.

Toen leidde een hack van Encrochat-berichten ertoe dat de politie maandenlang kon meelezen met berichten uit de onderwereld en daardoor veel drugslabs op het spoor kwam. (Bron NOS - Omroep Brabant NL) 

Op de foto : Een massa zuivere crystal meth ontdekt op 30/7/2021 in een 'drugsfabriek' in Nederweert, die ligt klaar voor distributie / Nederweert24 exclusief © / NNieuws.

Nederweert ligt op 20km van Bocholt (kanaal Herentals-Bocholt).  Het ging om een crystal meth productie van 100kg per dag, met een handelswaarde van één miljoen euro, per dag.

De straatwaarde zou daar een veelvoud van zijn.