Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Veerkrachtig Heidehuizen : infosessie in Spellenburg Mol

Sociale samenhang, verkeer en basisvoorzieningen zijn de thema’s die het meest leven in Heidehuizen. Dat blijkt uit het startmoment van Veerkrachtige Dorpen dat vorige maand plaatsvond.

'Daarom gaan we er meteen aan de slag. In de eerste sessie geven we de thema’s meer richting: we formuleren de uitgangspunten en doelen. Kom langs en denk mee na: hoe moet jouw Veerkrachtig Heidehuizen eruit zien? Het dorpsteam verwelkomt je op donderdag 17 november om 19.30 uur in zaaltje Spellenburg, Hazenstraat 5. 

Op het startmoment van Veerkrachtige dorpen werd duidelijk dat de thema’s sociale samenhang, verkeer en basisvoorzieningen het meest leven in Heidehuizen. We bepalen tijdens de eerste sessie de exacte noden binnen deze thema’s. 

Stapsgewijze aanpak

Tijdens de eerste sessie bepalen we de uitgangspunten voor deze thema’s. Nadien gaan we stap voor stap verder om een duidelijk beeld te krijgen wat de dromen zijn van Heidehuizen. Je kan één keer langskomen of je woont alle sessies bij.

·Sessie 1: Wat zijn de noden van Heidehuizen? – 17 november om 19.30 uur, zaaltje Spellenburg, Hazenstraat 5

·Sessie 2: Droom mee over  de toekomst van Heidehuizen – 16 januari, 19.30 uur, woonzorgcentrum Hemelrijck, Kruisven 80

·Sessie 3: Van droom naar actie – 8 maart om 19.30 uur (locatie volgt)

·Sessie 4: Keuze prioriteiten – 26 april om 19.30 uur, Schooltje van de Hei, Greesstraat 1

Samenwerking

Zowel het startmoment als de daaropvolgende sessies worden begeleid door ervaren medewerkers van de provincie Antwerpen, RURANT vzw en het gemeentebestuur. Samen met het dorpsteam gaan zij aan de slag om uitdagingen om te buigen naar kansen, die resulteren in concrete plannen en realisaties.

Wie benieuwd is naar welke dorpen er eerder al door hun bewoners in handen werden genomen in de provincie Antwerpen, kan zich laten inspireren door het overzicht op www.veerkrachtigedorpen.be.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 22, samenlevingsopbouw@gemeentemol.bewww.veerkrachtigedorpen.be/dorp/heidehuizen/

Deel dit artikel