Het Mols Comité Kom op Tegen Kanker en het gemeentebestuur verwittigen alle inwoners voor het misbruik van kankerinitiatieven door een man van rond de veertig. Deze zou de voorbije week in onze gemeente wafels, truffels en marsepein verkopen waarbij hij stelt fondsen te werven voor Kom op tegen Kanker.

In realiteit weet het Mols comité Kom op Tegen Kanker niets van deze actie af en verdwijnt het geld vermoedelijk in eigen zak. Concreet gaat het om de verkoop van wafels, truffels en marsepein.

Uit naam van het WSV Wrestling-team laat de veertiger mensen vooraf betalen en overhandigt hij hen een bestelstrookje. Zo meldde een bewoner uit het Bristolhof. De naam en het adres van de veertiger, vermeld op dit bestelstrookje, bestaan echter niet. Ook op de beloofde leveringsdatum werd niets geleverd.

Politie

Het Mols Comité Kom op Tegen Kanker heeft ondertussen de feiten officieel gemeld bij de politie. De politie vraagt aan alle inwoners om hen meteen te verwittigen wanneer deze man ergens opduikt in naam van een kankerinitiatief. De politie stuurt dan zo snel mogelijk een patrouille ter plaatse voor een controle.

Steeds aangekondigd

Het Mols Comité Kom op Tegen Kanker betreurt de feiten en benadrukt dat elke actie wordt aangekondigd via de gemeentelijke communicatiekanalen. Bovendien kunnen de medewerkers zich legitimeren.