U bent hier

Veiliger fietsen in centrum Wechelderzande

Lille
12.10.2018 - 15.17u
Door: Mark Jaspers

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is gestart met het verbeteren van de fietsvoorzieningen in het centrum van Wechelderzande. Langs de N153 (Gebroeders De Winterstraat) ligt al vele jaren een dubbelrichtingsfietspad dat stopt ter hoogte van het kruispunt met de Wagemansstraat.

'AWV maakt in samenwerking met de gemeente een einde aan de onduidelijke en gevaarlijke situatie door de verlenging van het fietspad en de aanleg van een nieuwe oversteek', zegt burgemeester Paul Diels.  'De werken zijn vandaag gestart en zullen enkele dagen in beslag nemen. Er is geen hinder voor het autoverkeer. Fietsers zullen op sommige momenten moeten afstappen en hun weg over het voetpad vervolgen.

Tot voor kort eindigde het fietspad langs de N153 ter hoogte van het kruispunt met de Wagemansstraat. Fietsers werden gedwongen op de rijbaan verder te rijden of over te steken zonder enige vorm van geleiding.

Dit zorgde voor onveilige situaties. AWV maakt hier nu een einde aan door het dubbelrichtingsfietspad door te trekken tot voorbij het kruispunt met de gemeenteweg.

Daar zal bovendien een nieuwe fietsoversteek voorzien worden, die aansluit op een fietspad dat aan de overzijde van de weg wordt aangelegd. Het nieuwe fietspad wordt aangelegd in het rood om te zorgen voor een betere zichtbaarheid.

Burgemeester Paul Diels vervolgt : 'Door de goede en constructieve samenwerking tussen AWV en de gemeente is er zeer op korte tijd een ontwerp gemaakt dat deze week is afgeklopt en bijna aansluitend wordt uitgevoerd."

Gezien het voornamelijk gaat om markeringswerken zal de hinder voor het verkeer zeer beperkt blijven. Fietsers zullen mogelijks even met de fiets aan de hand gebruik moeten maken van het voetpad.

De werken zijn vrijdag 12 oktober gestart en worden in de loop van de week van 15 oktober afgerond, afhankelijk van de weersomstandigheden.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto