Sinds het najaar van 2013 voert het gemeentebestuur in overleg met KLJ Houtvenne de nodige verbeterwerkzaamheden uit in het jeugdlokaal in de Schoolstraat. Het gemeentegebouw is op bepaalde punten aan vernieuwing toe.

Inmiddels zijn er offertes gepasseerd en werden enkele werkzaamheden reeds voltooid, zoals de afbraakwerken en nieuwe elektriciteit in het gedeelte voor de leden van -16 jaar. Het lokaal wordt daarnaast geïsoleerd volgens de hedendaagse normen, onder andere door het vervangen van ramen en het plaatsen van dak- en muurisolatie.

De werken eindigen vermoedelijk in april 2014 en kaderen in het project van de opwaardering van de site Schoolstraat.

Schepen van Jeugd Elien Bergmans: “Het is belangrijk dat onze jeugd kan spelen in veilige omgevingen, dat wij ruimten bieden waar ze zichzelf kunnen zijn en dat wij onze jongeren ondersteunen waar dit mogelijk is.”

Vooral de brandveiligheid staat centraal in de verbouwingswerken. Zo komen er nieuwe plafonds met brandwerend materiaal, worden er nieuwe buitendeuren gezet waarvan één vluchtdeur, komt er een nieuwe brandwerende keukendeur en wordt de elektriciteit vernieuwd. Ook wordt de ketel verplaatst en komt er betere verwarming in alle lokalen.