Op zaterdag 17 maart houdt de politie Zuiderkempen samen met de andere veiligheidsdiensten opendeur in veiligheidscentrum De Marly in Westerlo.

De politie Zuiderkempen (Herselt, Hulshout en Westerlo) en de brandweer van Westerlo organiseren op zondag 17 maart van 10 tot 17 uur een opendeurdag in en rond het Veiligheidscentrum De Marly in de Merodedreef 13- 15 in Westerlo.

Een veilige thuis dankzij inbraak- en brandpreventie

Het thema van deze opendeurdag is Een veilige thuis. De politie legt o.a. de nadruk op inbraakpreventie en de brandweer op brandpreventie.

Je kan kennismaken met de kantoren van de politie. De diefstalpreventieadviseur geeft gratis advies over inbraakbeveiliging. Aan de stand van het drugteam kan je met al je vragen over drugs terecht. Je kan ook aan den lijve het belang van de veiligheidsgordel ondervinden met een tolwagen en je bent getuige van spectaculaire demonstraties met politiehonden. Voor wie een loopbaan bij de politie overweegt is er de rekruteringsstand met info over de voorwaarden en het selectietraject.

Ook de brandweer leidt je graag rond in haar lokalen. Je krijgt de meldkamer te zien waar alle oproepen binnen komen en de interventiekleedruimte. In de grote hallen kan je terecht voor een drankje. Het belang van brandpreventie kom je te weten in de rookmobiel en aan de stand van de brandwondenstichting. Er is ook heel wat animatie voor kinderen zoals een ritje met de brandweerwagen.

Waar kan je parkeren?

In de omgeving van het veiligheidscentrum zijn er voldoende parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen voor de hoofdingang zijn voorbehouden voor mindervaliden.

Veiligheidscentrum De Marly
de Merodedreef 13- 15 in Westerlo