De voorbije dagen en uren kreeg burgemeester Ward Kennes van Kasterlee een aantal vragen en reacties over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen naar aanleiding van de voetbalmatch volgende zaterdag in Tielen.  Tijdens een coördinatievergadering met alle betrokkenen (hulpdiensten, politie, gemeente, voetbalclubs) op 30 september werden een aantal afspraken gemaakt om het voetbalgebeuren in Tielenhei in een sportieve, veilige en aangename sfeer te laten verlopen.

  • De brandweer van Kasterlee heeft de veiligheidscapaciteit vastgesteld op 3.100 toeschouwers.
  • 1450 tickets zijn ter beschikking gesteld aan de supporters van Beerschot-Wilrijk en die verkoop verloopt via hun club.
  • Er worden aparte parkings en ingangen voorzien voor de supporters van de beide ploegen en in het stadion wordt gezorgd voor een compartimentering waarvoor gewerkt wordt met genummerde tickets met verschillende kleuren. De scheiding wordt gehanteerd zowel voor de zittribune als voor de staanplaatsen.
  • 3 uur voor tot 3 uur na de wedstrijd wordt in een afgebakende perimeter op basis van het de UGP (Uniforme gemeentelijke politieverordening) een plaatsverbod afgekondigd voor een 30-tal supporters. Die werden hierover met een aangetekend schrijven tijdig in kennis gesteld.
  • In het stadion wordt gewerkt met een mobiele camera die uiteraard bij de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer is aangemeld.
  • Er worden stewards ingezet waarvan 10 van Beerschot-Wilrijk.
  • De politie regio Turnhout houdt toezicht in het stadion met 2 secties. De wijkagenten van de post Kasterlee houden toezicht op het parkeerverbod en leiden de mobiliteit in goede banen.


Burgemeester Kennes vindt het belangrijk dat er vooraf via overleg goede afspraken zijn gemaakt en hoopt dat daarmee aan alle voorwaarden is voldaan om van de match een sportief hoogtepunt te maken in het Staf Janssens-stadion in Tielen.