Lokaal bestuur Herentals gaat de leefbaarheid van Veldhoven verhogen. Er komen in het voorjaar van 2018 aparte fietspaden, en sluizen met asverschuivingen die het verkeer moeten remmen.

De buurtbewoners van Veldhoven hebben meer dan 10 jaar lang geprotesteerd tegen het erg drukke en zware sluipverkeer (naar de E313) in hun woonstraat. In november 2009 plaatsten ze als protestactie nog enkel kartonnen flitspalen naast de weg.

De 'flitspalen' moesten de autobestuurders op een ludieke manier eraan herinneren dat er een verplichte snelheidsbeperking van maximum 50 km per uur in de bebouwde kom geldt.

Versmalling en verkeerssluizen

'De huidige brede rijweg krijgt een versmalling tot een beschikbaar wegdek van 6 meter', zegt schepen voor mobiliteit Jan Michielsen (CD&V).  'De kruispunten met de woonbuurten Krakelaarsveld en Lange Eerselsstraat-Daalakker worden geaccentueerd met gekleurde baanvlakken.

Het studiebureau voorziet ook enkele bijkomende snelheidsremmers. In navolging van de bestaande asverschuivingen komen er op de strook tussen de Herenthoutseweg en de zijstraat Lange Eerselsstraat opnieuw 2 verkeerssluizen.

Het verschil is dat plantvakken in de rijbaan dan de huidige bloembakken vervangen. Een andere ingreep is de versmalling van de doorgang onder het viaduct, waardoor er in feite enkel beurtelings verkeer mogelijk is,' besluit Jan Michielsen. 

De stad verwacht dat de werken begin 2018 kunnen starten.

(pp) foto's archief NNieuws