VC Herentals kon de verplaatsing naar Arendonk met een gerust gemoed aanvatten na de recente 6 op 6.  Toch wilden de troepen van trainer Beyens niet op hun lauweren rusten en gingen voluit voor een nieuwe driepunter.  Vlaeymans moest geschorst toekijken maar Caers kon toch aantreden ondanks schoolverplichtingen.  Het typeert deze ploeg dat iedereen tot het uiterste wil gaan voor zijn plaats.

De bezoekers begonnen het beste aan de partij.  Een goed geplaatste vrije trap van Van De Kerckhof werd door Todaro in hoekschop gewerkt.  Na een kwartier bracht Baeten de bal voor doel, Van Bouwel legde terug met het hoofd  maar Van Leerdam besloot in één tijd naast.  Herentals bleef voor het  meeste gevaar zorgen via een bedrijvige Van Leerdam die gepast de bal meegaf aan Caers maar de schuiver van Niels ging een meter naast doel.

Een tegenslag was de gedwongen wissel van Maarten Vervoort die met een blessure naar de kant moest, Robin Marien was zijn vervanger.  Arendonk knokte zich beetje bij beetje opnieuw in de wedstrijd en Niels Marien moest een eerste keer de meubelen redden bij een actie van Strijbosch.    Niet veel later waagde ook Seels zijn kans maar de scherpte ontbrak.  In de slotseconden van de eerste helft prikte Herentals dan toch zijn doelpuntje mee.  Eerst schoot Baeten nog een kans naast maar luttele seconden later was Van Bouwel bij de pinken met een knappe steal, zette de bal voor naar Van De Kerckhof die de 0-1 tegen de touwen trapte.

Wie een offensieve thuisploeg aan het begin van de tweede helft verwachte kwam bedrogen uit.  Het waren de bezoekers die opnieuw de toon zetten.  Nog voor het uur rond was kon Herentals vier doelrijpe kansen versieren.  Van Doninck, Caers, Van Leerdam en Baeten kenden echter geen geluk in de afwerking ofwel zat Todaro er goed tussen.

Kwelduivel Todaro haalde een kwartier voor het einde ook een pegel van Van Der Schraelen uit de kruising waardoor het bibberen leek tot het einde.  Gelukkig kreeg Herentals enkele minuten voor affluiten een verdiende strafschop toegekend nadat Van Grieken in de zestienmeter werd neergehaald.  Van De Kerckhof zette zich autoritair achter de bal en scoorde zijn negende van het seizoen!   De score werd twee minuten later nog opgedreven via Dillen die Todaro overhoeks versloeg en de 0-3 eindcijfers op het bord zette.

Herentals heeft dus ook de lastige klip naar Arendonk met verve omzeild en kan terugblikken op een erg knappe 9 op 9.  Met deze ingesteldheid van de spelersgroep moet een rustig seizoen zonder meer mogelijk zijn.  Het rood-witte collectief speelde een sterke wedstrijd en was gedurende 75 minuten meester van het voetbalspel.  Volgende week wacht rode lantaarn Katelijne maar van onderschatting mag absoluut geen sprake zijn,  hoor je bij de supportersclub rood-wit.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  Van Leerdam Ilja; Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; De Swert Birger; Van Bouwel Ken; Caers Niels; Van De Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Marien Niels; Van De Kerckhof Jeroen.

Bank: Dams Pieter; Marien Robin; Dillen Robbe; Van Grieken Marc.

Vervangingen:  30e  Marien Robin voor Vervoort Maarten;  64e Van Grieken Marc voor Caers Niels; 76e Dillen Robbe voor Van Bouwel Ken.   Kaarten: geen kaarten voor VC Herentals.

Doelpunten:  42e Van De Kerckhof Jeroen  0 – 1 ; 84e Van De Kerckhof Jeroen 0 – 2 (pen) ; 86e Dillen Robbe  0 - 3.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws / foto's Dirk Van den Eynden.