Vlaams parlementslid en burgemeester van Geel Vera Celis draaide gisteren in het kader van de Voka zomerstages een dagje mee bij Erie Water Treatment, een producent van waterbehandelingstoestellen uit Olen.

De werkgeversorganisatie grijpt het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de Voka zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik achter de schermen van het bedrijfsleven te werpen.

Erie Water Treatment produceert en verkoopt wereldwijd waterbehandelingstoestellen. 'We zijn een snelgroeiend bedrijf dat onderdeel is van een Amerikaans holding', vertelt General Manager Nick Govaert. 'We ontwikkelen en produceren waterbehandelingstoestellen voor huishoudelijk gebruik, voor de HoReCa en voor commerciële en industriële toepassingen.

Het doel van waterbehandeling is om verontreinigingen die in het water aanwezig zijn te verwijderen of de concentratie aan deze verontreinigingen te verlagen. De meest voorkomende waterproblemen zijn te hoge waterhardheid, te veel ijzer en/of mangaan, een onaangename geur, kleur of smaak van het water veelal ten gevolge van chloor. Ongeacht of het gaat om een waterontharder, een ontijzeraar of en drinkwaterzuiveringssysteem, onze producten helpen allemaal om de levensstandaard van de gebruiker te verhogen.'

Aangenaam en leerrijk
'De stagedag was een zeer aangename en leerrijke ervaring', zegt Celis. 'Als politicus is het zeer belangrijk om de vinger aan de pols te houden. Ik wil weten wat er leeft bij de bevolking, maar ook wat er speelt in onze scholen en in onze bedrijven. Door in mijn kantoor te blijven zitten ga ik dat niet te weten komen.

Daarom dat ik al een paar jaar trouw deelneem aan de Voka zomerstage.' Vera Celis koos voor een stagedag bij Erie Water Treatment omdat het bedrijf voor haar iets mysterieus had.

'Ik wist niet goed wat ik me bij hun activiteit moest voorstellen', vertelt de politica. 'Water is stilaan een schaars product aan het worden. Ik was dan ook zeer benieuwd op welke manier dit Kempens bedrijf een positieve bijdrage levert aan het behoud van deze waardevolle natuurlijke rijkdom.'

Ook bij het bedrijf kijken ze tevreden terug. 'De medewerkers en het management zijn heel fier dat mevrouw Celis ons bedrijf uitkoos', zegt Govaert. 'Daarnaast was dit voor ons een uitgelezen kans om aan een politicus te tonen met welke problemen we geconfronteerd worden. Elke dag vechten we als bedrijf om concurrentieel te zijn en te blijven. We kunnen vanuit de politiek dan ook alle steun gebruiken.'

Uitdagingen
'Veel politici zijn in het parlement en in hun gemeente bezig met dossiers die een directe impact hebben op onze ondernemingen', zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Kempen.

'Het parlementaire werk is één iets, de impact daarvan bij de ondernemingen zelf is nog iets anders. Daarom dat we het bij Voka zo belangrijk vinden dat politici regelmatig op de bedrijfsvloer ervaren hoe het gesteld is met onze ondernemingen en wat hun uitdagingen zijn. Zo gaven de mensen van Erie Water Treatment vandaag bijvoorbeeld aan dat ze in het kader van hun groei en ontwikkeling behoefte hebben aan meer contact en voeling met het hoger onderwijs – een thema dat wij bij Voka – KvK Kempen ook nauw aan het hart dragen.

Vera Celis en ik hebben meteen de koe bij de horens gevat en afgesproken dat we snel samen met het bedrijf aan tafel gaan met de juiste mensen binnen Thomas More. Op die manier kunnen we afspraken maken, die ook de andere bedrijven in de Kempen ten goede zullen komen.'