Het voormalige Engels Kamp in Geel-Kievermont werd in 2015 omgedoopt tot speelbos. Hier breien we graag een vervolg aan. Momenteel werken we samen met stad Geel aan een nieuwe trage verbinding, die overigens ook kadert binnen het herwaarderingsplan Trage Wegen Geel.

Een deel van de oude spoorwegverbinding werd in het verleden al omgevormd tot een toegankelijk fiets- en wandelpad, nu trekken we dit traject door tot aan de toekomstige fietsostrade Herentals – Balen. Op die manier kan elke fietser of wandelaar vanuit Kievermont zich rustig begeven richting centrum-Geel of zijn/haar reis verderzetten via de fietsostrade.

Om de spoorwegverbinding toegankelijk te maken wordt enerzijds de huidige opslag gerooid en zal er anderzijds halfverharding aangelegd worden. Strategisch geplaatste horizontale boomstammen in combinatie met voorrangsborden geven aan wanneer de fietser of wandelaar een oversteekplaats aan de openbare weg nadert. Ook wordt er net voorbij Buitenblokken een passage- en rustplek voorzien.