Het stukje Schansstraat dat de verbinding vormt tussen de Edmond Van Hoofstraat en het Rondplein gaat vanaf woensdag 2 juni voor een periode van 6 weken dicht voor alle autoverkeer.

Je bereikt het Rondplein vanaf dan uitsluitend nog via de Sint-Pieterstraat en Lakenmakersstraat. Het Achterpad en een ondergrondse parkeergarage blijven op hun beurt bereikbaar via het Rondplein. Fietsers en voetgangers kunnen wel altijd door.

Het afsluiten van dit straatje is noodzakelijk door de combinatie van een uitgebreid horecaterras en de aanpalende werf. De aannemer die hier een bouwproject realiseert, heeft nood aan een werfuitbreiding van enkele meters om de metselwerken van de voorgevel te kunnen uitvoeren.

Bereikbaarheid

De nodige verkeerssignalisatie wordt geplaatst zodat het verbindingsstraatje tijdelijk niet kan gebruikt worden door auto's naar het Rondplein. Wel blijft het Achterpad voor plaatselijk verkeer bereikbaar via de kant van het Rondplein. Datzelfde geldt voor de ondergrondse parkeergarage van de residentie op de hoek Rondplein - Schansstraat.

Parking Rondplein

Het Rondplein blijft als parking nog bereikbaar via de Sint-Pieterstraat en de Lakenmakersstraat.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be